Aplikacijska forma za prvu UNFCCC Konferenciju mladih za klimatske akcije u Bosni i Hercegovini

nov 13, 2023 | Aktivnosti, Novosti

Dragi mladi lideri i liderke,

Pozivamo vas da se pridružite prvoj Konferenciji mladih za Klimatske Akcije, koja će se održati 17.11 i 18.11 u Europe House-u u Sarajevu. Crveni križ Federacije BiH, u saradnji sa Društvom Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, Evropskom Unijom u  Bosni i Hercegovini, kao i UNICEF-om, je ovogodišnji organizacijski tim prve Lokalne konferencije za klimatske akcije mladih u Bosni i Hercegovini – LCOY (pod pokroviteljstvom YOUNGO-a, koji je oficijelna grana mladih UNFCCC-a), te bismo ovim putem željeli da Vas pozovemo da budete učesnik/učesnica na našoj konferenciji.

Ovo je vaša prilika da se uključite u aktivno učenje o klimatskim akcijama, kao i svim segmentima potrebnim za efikasne klimatske politike (od aktivizma do istraživanja)!

Konferencija će okupiti mlade iz cijele Bosne i Hercegovine kako bismo zajedno razmijenili ideje, naučili nove vještine i započeli akcije koje će doprinijeti unaprjeđenju klimatskih akcija u Bosni i Hercegovini.

Naša konferencija će se sastojati od različitih panela, radionica, diskusija i prilike za razmenu iskustava s mladim ljudima iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine. Pored toga, imat ćete priliku da se upoznate s ekspertima iz oblasti zaštite životne sredine i stvarate planove za konkretnu akciju.

Rok za prijavu je 10.11.2023.

Molimo vas da se prijavite na vrijeme, jer je broj mjesta ograničen.

Troškovi prijevoza i smještaja za učesnike i učesnice koji dolaze van Kantona Sarajevo će biti pokriveni!

Ako imate dodatna pitanja ili trebate više informacija, kontaktirajte nas na lcoy-team@ckfbih.ba.

Prva Konferencija Mladih za Klimatske Akcije u Bosni i Hercegovini je prilika da se vaš glas čuje i da zajedno stvaramo bolju budućnost za našu planetu.

Pridružite nam se i budite dio ovog inspirativnog događaja!

Napomena: Da bi učesnici/učesnice van Kantona Sarajevo mogli učestvivati na konferenciji, potrebno je da su napunili 18 godina.

Radujemo se vašim prijavama!