Atlantbh dodjeljuje stipendije IT studentima iz Bosne i Hercegovine

okt 14, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Već petu godinu zaredom, uz novu akademsku godinu, otvoren je i konkurs za stipendije IT kompanije Atlantbh.

Kao jedan od pionira u IT sektoru, Atlantbh na tržištu Bosne i Hercegovine posluje preko 22 godine te zapošljava preko 160 mladih stručnjaka. Tokom godina, kompanija je veliku pažnju posvetila razvoju različitih aspekata društveno odgovornog poslovanja. Kao najznačajnije ističu one usmjerene ka podršci mladim talentima i daljem razvoju IT sektora.

Program stipendiranja jedan je od prvih kontakata koje redovni studenti prve i druge godine IT studija mogu ostvariti sa kompanijom, te kroz koji za sebe mogu osigurati dodatnu finansijsku pomoć tokom studija. Atlantbh i ove godine dodjeljuje 10 stipendija za redovne studente u dvije kategorije – pet najuspješnijim studentima i pet studentima iz socijalno ugroženih porodica. Ukupna vrijednost stipendije za jednu akademsku godinu je 2.000 KM za prvu, te 3.500 KM za drugu kategoriju.

Prilikom odabira stipendista razmatraju se kriteriji kao što su uspjeh na fakultetu (ili u srednjoj školi), angažovanost u studentskim i drugim organizacijama, učešće na relevantnim državnim i/ili međunarodnim takmičenjima vezanim za tehničko-tehnološke i IT predmete, projekti na kojem studenti fakultativno rade i socijalni status studenata (samo za kategoriju: studenti iz socijalno ugroženih porodica).

Konkurs za stipendije otvoren je do 28. oktobra 2022. godine, a više informacija o kriterijima i načinu prijave možete saznati na web stranici Atlantbh stipendija.