Besplatan ulaz u 6 institucija kulture!

nov 10, 2022 | Nekategorisano, Novosti

Mladi sa prebivalištem u KS koji ove godine pune 18 godina moći će posjetiti stalnu postavku Muzeja ratnog djetinjstva potpuno besplatno u bilo kom terminu do kraja 2022. godine!

Inicijativa koju provode Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS, te Ministarstvo kulture i sporta KS predstavlja važnu podršku promociji kulturnog sadržaja među mladima u KS. Tako će oko 4.000 mladih sa područja Kantona Sarajevo do kraja godine moći besplatno posjetiti tri muzeja, te gledati po jednu predstavu u tri pozorišta. Besplatan ulaz omogućen je za Muzej ratnog djetinjstva, Zemaljski muzej Bosne i HercegovineHistorijski muzej BiHNarodno pozorište SarajevoSarajevski ratni teatar SARTR, te Pozorište mladih Sarajevo.

Mogućnost besplatnog ulaza u ovih 6 institucija kulture imaju mladi koji su 2004. godište, a prije same posjete dovoljno je popuniti kratki obrazac koji je dostupan na ovom linku.

Sve informacije o drugim besplatnim terminima posjete u Muzeju ratnog djetinjstva možete pronaći na stranici sa informacijama za posjetitelje i posjetiteljice, kao i na našim društvenim mrežama.

Vidimo se u Muzeju ratnog djetinjstva!