Besplatni kurs „Vektorska grafika i obrada fotografije”

jul 21, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Jedinstvena prilika da besplatno savladate obradu fotografije i vektorsku grafiku u popularnim Adobe alatima

Sebe zamišljate kao glavnu kariku u kreiranju korporativnog identiteta kompanija ili želite uređivati vlastite fotografije i profile kao profesionalac? Želite da kreirate bilborde, plakate, ambalaže, stranice časopisa, digitalne publikacije i druge interaktivne elemente koje će svako uočiti i zapamtiti?

Pretvorite svoje snove u realnost i iskoristite posebnu priliku ITAcademy da potpuno besplatno savladate osnovne funkcije najpopularnijih Adobe alata i zakoračite u svijet grafičkog dizajna!

Adobe Photoshop nosi titulu najpoznatijeg računarskog programa za obradu fotografije, a Adobe Illustrator važi za najkorišteniji vektorski bazirani računarski program za crtanje, dok spoj ova dva programa uz dozu mašte i kreativnog razmišljanja donosi samo najbolja i najučinkovitija grafička rješenja.

Besplatni kurs „Vektorska grafika i obrada fotografije” omogućit će vam da se na praktičan način upoznate sa programima Adobe Photoshop i Adobe Illustrator, kreirate unikatne projekte, otkrijete koja je razlika između dva najzastupljenija programa u kreiranju vizualnih rješenja, te odgonetnete najefikasniji način da ispoljite i unovčite svoju kreativnost!

ITAcademy u Banja Luci organizuje besplatni kurs sa početkom 8. augusta i ukupnim trajanjem od 24 časa, koji će vam zagarantovano omogućiti da na siguran način započnete ili unaprijedite svoje vještine za izgradnju karijere kao izuzetno traženi i visoko plaćeni grafički dizajner!

Prijavite se

GDJE?
ITAcademy (Jovana Dučića 14, Banja Luka)

TRAJANJE?
24 časa

ŠTA?
„Vektorska grafika i obrada fotografije”

KAKO?
Popunite prijavu i osigurajte mjesto!

KO?
Predavač Nikola Grulović

ŠTA ĆETE NAUČITI?
Upoznat ćete se sa pojmom rasterske grafike i savladati osnovne funkcije Adobe programa koji se danas najviše koriste u grafičkom dizajnu, a to su Adobe Photoshop i Adobe Illustrator. U navedenim programima imat ćete priliku:

da se upoznate sa fundamentalnim sličnostima i razlikama između Photoshopa i Illustratora;
da otkrijete kako se vrši primjena popularnih dizajnerskih programa za web i štampu;
da obrađujete fotografije, radite sa lejerima, rezolucijom, efektima i retuširate fotografije u Adobe Photshopu;
da ovladate vektorskom grafikom u Adobe Illustratoru, gdje ćete kreirati i koristiti različite elemente, dizajnirati slike, te ćete se, pored crtanja, upoznati sa transformacijama, efektima i uređivanjem;
da stvorite svoje prve ili naprednije dizajnerske projekte.
Iskusni grafički dizajner Nikola Grulović razjasnit će vam zašto je grafički dizajn toliko traženo zanimanje, a uz njegove savjete i jasne upute uspješno ćete kreirati svoje projekte, koje ćete moći odmah predstaviti u svojoj biografiji, kao i na različitim digitalnim platformama, što će potvrditi vaše znanje u glavnim segmentima grafičkog dizajna. Kurs je u potpunosti prilagođen svim kreativcima i početnicima koji žele da otkriju moć grafičkog dizajna i usvoje potrebno znanje i vještine koje svaki grafički dizajner treba da posjeduje!

DIZAJNIRAJTE PUT DO PROFITABILNE IT KARIJERE

Iskoristite besplatni kurs da započnete profesionalno usavršavanje u oblasti grafičkog dizajna! Koncipiran je tako da vam pruži najosnovnija znanja i tehnike, nakon čega ćete biti u mogućnosti da kreirate sopstvene projekte pomoću dva glavna alata koje koriste dizajneri, kako za web tako i za štampanje. Na kursu vas očekuje:

fantastična atmosfera na interaktivnim predavanjima u savremeno opremljenim prostorijama ITAcademy;
zlatni savjeti stručnog predavača i njihovo primjenjivanje kroz rad na praktičnim primjerima;
korištenje moderne tehnologije za upotrebu licenciranih Adobe programa;
mogućnost nastavka usavršavanja i certificiranja po specijalnim uslovima.
Ovaj kurs će vam obezbijediti savršenu podlogu za vaše dalje usavršavanje na programu „Print & Graphic Design”, gdje ćete za samo 10 mjeseci u potpunosti savladati različite programe na najnaprednijem nivou, što će potvrditi brojni svjetski priznati certifikati koje ćete steći kroz potpuno prilagođenu online edukaciju na ITAcademy. Tokom školovanja svi polaznici biće kroz praktičan rad u potpunosti osposobljeni za rad u svjetskim kompanijama ili kao freelancer zahvaljujući Dizajn studiju i atraktivnom hub prostoru, u kojem svi dobijaju 100 besplatnih radnih sati, kao i Centru za razvoj karijere i drugim različitim benefitima! Odluka je na vama!

Više o predavaču

Nikola Grulović rođen je u Beogradu, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a potom studirao i diplomirao na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci. Nakon završenih osnovnih studija upisuje postdiplomske studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odsjeku zidnog slikarstva. Tokom postdiplomskih studija, pored štafelajnog i zidnog slikarstva, počinje da se bavi grafičkim dizajnom i fotografijom, a zatim i magistrira.

Paralelno sa umjetničkim opusom, Nikola je izgradio sebe i kao profesionalnog grafičkog dizajnera i fotografa koji je sarađivao sa brojnim kompanijama i marketinškim agencijama na teritoriji eks-Jugoslavije, Evrope i SAD. Bio je dio tima koji je osvojio Kanskog lava 2018. godine za rad „One Book For Peace”. Sarađivao je sa mnogo poznatih kompanija, među kojima se ističu: Nova banka (BiH), Rajfajzen banka (BiH), Nektar pivo (BiH), Krombacher (GER), Estrella Damm (ESP), Nike, Adidas, Champion, Amazon Pay, LinkedIn i mnoge druge. Bavi se i pedagoškim radom kao predavač.

Ne propustite šansu da zakoračite u svijet dizajna na besplatnom kursu „Vektorska grafika i obrada fotografije”

Podijelite članak: