Budućnost leži u rukama mladih talenata („Seeds for the future“)

sep 27, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Najveći Huawei globalni edukacijski program pod nazivom „Seeds for the future“ održava se i ove godine u Bosni i Hercegovini. Program koji traje osam dana, u kojem studenti iz Bosne i Hercegovine uče od vrhunskih stručnjaka kompanije Huawei o naprednim tehnologijama kao što su 5G, umjetna inteligencija i računarstvo u oblaku, okončava se završnom ceremonijom, koja se održava u utorak, 27. septembra s početkom u 13:00 h u hotelu Swissôtel Sarajevo, na adresi Vrbanja 1.

Program „Seeds for the Future“ pokrenut je 2008. godine, a već dugi niz godina održava se u sjedištu kompanije Huawei Technologies u Shenzhenu u Kini, gdje su studenti iz cijelog svijeta dolazili da pohađaju program, a na stotine njih iz Europe. Zbog pandemije Covid-19 virusa, Huawei je organizovao program za talente u digitalnom prostoru u obliku osmodnevnog intenzivnog online treninga, a nakon pandemije, program će se ponovno nastaviti u Kini.

Svjesni činjenice kako su mladi u Bosni i Hercegovini naša budućnost, te da svako ulaganje u razvoj digitalnih vještina znači investiranje za dobrobit društva, svoju podršku ovom projektu dali su Ministarstvo civilnih poslova BiH i Ministarstvo komunikacija i prometa BiH. Tijekom ceremonije, video pozivom iz Mađarske, prisutnima će se obratiti potpredsjednik Huawei Technologies za Centralno Istočnu Evropu i Nordijski region, gospodin Radoslaw Kedzia.

“Seeds for the Future” samo je jedan od društveno odgovornih programa koje kompanija Huawei provodi u Bosni i Hercegovini.

Izjave za medije će biti organizirane u 12:45, a medijima će se obratiti Zećir KasumićPR direktor za Huawei BIH.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na ovom jedinstvenom događaju.