Contempl’Art: Poziv za fotografe, izvođače i akademike sa Balkana (Francuska)

maj 23, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Contempl’Art sada traži fotografe, umjetnike performansa i akademike za drugo izdanje kulturnog festivala Les Balkannes u Parizu. Les Balkannes promoviše umjetnički izraz na Balkanu kroz svježe poglede na savremene teme. Izvodi ga tim diplomiranih kulturoloških studija iz Pariza, Les Balkannes uglavnom sarađuje sa fotografima, ali uključuje i izvođače i akademike u program.

Contempl’Art favorizuje alternativne kulturne lokacije i inovativne galerije francuske prestonice za programiranje. Opisivanje aspekata urbanog života s fokusom na mlade ljude i propitivanje društvenih interakcija unutar gradova bit će u fokusu izložbe fotografija 2022.

Žiri će izabrati jedanaest slika za izlaganje – po jednu po zemlji – i pobjednike takmičenja. Prvonagrađeni će dobiti povratnu avionsku kartu do Pariza i smještaj za nekoliko dana tokom izložbe. Druga nagrada će dobiti povratne avionske karte za Pariz. Odabrane fotografije će biti izložene za vrijeme trajanja projekta u Parizu s mogućim produženjem ako postoje druge mogućnosti u Francuskoj ili u inostranstvu.

Izvođači (pjevači, umjetnički izvođači, plesači, muzičari) i akademici odabrani za predstavljanje radova će dobiti povratne avionske karte i smještaj u Parizu.

Poziv za prijavu je otvoren za sve stanovnike koji su rođeni i/ili žive u sljedećim zemljama: Albanija, Bosna, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Srbija i Slovenija.

Rok: 27. maj 2022. godine

More info & apply 

Više informacija: here