Edukativna radionica: Prevencija i djelovanje u svrhu suzbijanja korupcije

jul 19, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na učešće u edukativnoj radionici za mlade „Prevencija i djelovanje u svrhu suzbijanja korupcije u organizaciji Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, koja će se održati u pet gradova BiH:

  • 25. i 26.07.2022., Hotel Mepas, Mostar
  • 01. i 02.08.2022., Etno Selo Stanišići, Bijeljina
  • 25. i 26.08.2022., Hotel Ibis Styles, Sarajevo
  • 06. i 07.09.2022., Hotel Bosna, Banjaluka
  • 13. i 14.09.2022., Etno Selo Čardaci, Vitez

Korupcija je prijetnja društvu jer ugrožava temeljne vrijednosti poput slobode i prava građana, političku i socijalnu stabilnost, funkcionisanje pravne države, kao i ličnu sigurnost građana te održive i stabilne ekonomske i ekološke uvjete.

Prepoznajući značaj prevencije i borbe protiv korupcije za Bosnu i Hercegovinu, Misija OSCE-a u okviru projekta pod nazivom „Informisani građani i učinkoviti mehanizmi u prevenciji i borbi protiv korupcije“ organizuje edukativnu radionicu za mlade kojom će se informisati i osnažiti mlade da učestvuju u suzbijanju i smanjivanju korupcije, nudeći im znanja o pojmu korupcije i njenim oblicima, uzrocima njenog nastanka i posljedicama korupcije po društvo i pojedinca, te načinima kako prijaviti korupciju, što može biti od velikog uticaja na budućnost BiH društva.

Svim učesnicima će biti obezbjeđeno noćenje dan ranije u hotelu u kojem se održava radionica, te će im biti pokriveni troškovi prevoza.

Rok za prijavu je najkasnije do četvrtka, 21.07.2022. godine, do kada možete ispuniti obrazac za prijavu na ovom linku: https://forms.gle/TUL4JXvjhb72C4XS7.

U prilogu dostavljamo agendu za radionicu, te vas molimo da nas kontaktirate za bilo kakva dodatna pitanja ili informacije.

Agenda se nalazi u prilogu