Godišnja nagrada za inovativne nastavnike/ce u 2021. godini – POZIV ZA PRIJAVE

sep 16, 2021 | Novosti

O Nagradi za inovativne nastavnike/ce u 2021. godini

Nagrada za inovativne nastavnike i nastavnice u Bosni i Hercegovini najvrijednije je priznanje među edukatorima i edukatoricama na svim nivoima obrazovanja. Od nastavnika za nastavnike, glavna je odlika ove nagrade. Već šestu godinu Nagrada snažno doprinosi afirmaciji izvrsnosti, kulture profesionalnosti i promociji nastavničke profesije za koju vjerujemo da je najvažnija profesija i ključni indikator kvalitetnog obrazovanja. Prethodni pobjednici i pobjednice predstavljaju komisiju za odabir za narednu godinu uz savjetodavnu ulogu univerzitetskih profesora i Centra za obrazovne inicijative Step by Step.

50 nagrada u 5 kategorija!

I ove godine, zahvaljujući naporima Centra za obrazovne inicijative Step by Step-a i Zajednice inovativnih nastavnika/ca, dodjeljujemo 50 nagrada u 5 kategorija*, jer vjerujemo da svi koji čine školsku zajednicu igraju nemjerljivu ulogu u životima djece.

Ko se može prijaviti?

Pojmovi inovativni nastavnik i inovativna nastavnica koriste se kao sveobuhvatni naziv za sve edukatore na svim nivoima odgoja i obrazovanja kako slijedi:
a) odgajatelji/-ce u predškolskom odgoju i obrazovanju;
b) učitelji/-ce razredne nastave u osnovnim školama;
c) predmetni/-e nastavnici/-e u osnovnim školama;
d) predmetni/-e nastavnici/-e u srednjim školama;
e) stručni/-e saradnici/-e na svim nivoima odgoja i obrazovanja (pedagozi/-ginje, pedagozi/psiholozi, psiholozi/psihologinje, direktori/-ice, asistenti/-ce u nastavi, stručni saradnici poput logopeda, defektologa i rehabilitatora te ostali koji su vezani za obrazovanje).
Pravo učešća na Nagradi za inovativne nastavnike/-ce imaju sva gorenavedena lica zaposlena u javnim ili privatnim obrazovnim ustanovama na području čitave Bosne i Hercegovine, uključujući oba entiteta i Distrikt Brčko, a koji su članovi i članice Zajednice inovativnih nastavnika/-ca.
Nagrada se može dodijeliti svim licima angažovanim u obrazovnim ustanovama po bilo kojem osnovu i tipu ugovora.
Svi zainteresovani/-e prijavljuju isključivo autorske nastavne prakse realizirane u nastavi, detaljno opisane u formularu za prijavu. Nagrada se može dodijeliti svim licima angažovanim u obrazovnim ustanovama po bilo kojem osnovu i tipu ugovora.
Nagrada se može dodijeliti samo za prakse realizovane u prethodnoj školskoj godini i to ne starije od 2 (dvije) godine ukoliko praksa ima kontinuitet. To podrazumijeva i dodjeljivanje Nagrade osobama koje su ostale bez pune norme, bez posla ili su penzionisane.

POSTUPAK PRIJAVE

PROČITAJTE PRAVILNIK O NAGRADI ZA INOVATIVNE NASTAVNIKE.

  1. Pogledajte filmove prošlih pobjednika i pobjednica.
  2. Pročitajte dostupne prakse na www.inskola.com kako bi se inspirirali.
  3. Preuzmite obrazac i pomno proučite.
  4. Prijavite se na info sesiju ukoliko za tim imate potrebu.
  5. Prijavite se na nagradu do 01.11.2021. i osigurajte da ste nam poslali:
  6. obrazac (sastavni dio obrasca je Izjava o autentičnosti),
  7. kratki video u trajanju do dvije minute,
  8. sve potrebne priloge.
  9. Sretno i ostanite naši svjetionici nade.