Javni poziv: POKRENI SVOJ KREATIVNI ILI ICT BIZNIS

sep 23, 2022 | Aktivnosti, Novosti

✓ Profesionalac ste u oblasti razvoja softvera, dizajna, fotografije, grafike, animacija ili filma, mode
ili srodnih područja?
✓ Željeli biste svoje vještine i iskustvo iz oblasti kreativnih industrija i informaciono komunikacijskih
tehnologija primijeniti na rješenja u različitim industrijama: od poljoprivrede, metalne, drvne,
tekstilne industrije do pametnih gradova?

Nudimo vam podršku u pretvaranju vaše inovacije, proizvoda,

usluge ili koncepta u održiv biznis!

Uvodne informacije   Kada i kako se prijaviti?
Projekat  “LEADER:  aktivacija lokalne ekonomije – razvoj kroz oporavak poduzetništva“ se realizuje u okviru projekta EU4BusinessRecovery koji finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a zajednički realizuju Međunarodna organizacija rada (MOR), Društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).Projektom LEADER nastoji se unaprijediti nivo poduzetničkog angažmana u Kantonu Sarajevo, sa posebnim fokusom na visoko profitne biznise u oblastima ICT i kreativnih industrija.   Prijave se mogu podnijeti  od 14.09. do 06.10.2022. godine, putem online prijavnog obrasca dostupnog na ovom linku.Nepotpune i neblagovremeno podnesene aplikacije neće biti uzimane u obzir.Više informacija o projektu i postupku prijave možete dobiti na online info-događajima: 23.09.2022, 14.30 sati (link za prisustvo), i  01.10.2022, 13.00 sati (link za prisustvo).
Ko se može prijaviti?   Šta prijavljeni učesnici mogu da očekuju?
Ciljna grupa ovog poziva su osobe sa mjestom prebivališta u Kantonu Sarajevo a koje pripadaju jednoj od narednih kategorija:Nezaposlene osobe registrovane na evidenciji JU Služba za zapošljavanje KS.Mladi (osobe mlađe od 35 godina).Žene.Dodatne informacije o ovom Javnom pozivu mogu se dobiti putem e-maila: prijave@cefebih.org.   Projekat obuhvata sljedeće oblike podrške:Poduzetničku obuku prema ILO SIYB metodologiji , Mentorsku podršku u izradi poslovnog plana, Bespovratna finansijska sredstva u iznosu do 8.750 KM po biznisu (za pozitivno ocijenjene biznis planove), Poslovno mentorstvo u prvoj godini   poslovanja, Mentorstvo iz oblasti ICT i kreativnih industrija, Umrežavanje  s  drugim poduzetnicima.

Javni poziv se objavljuje u okviru projekta EU4BusinessRecovery koji podržava Bosnu i Hercegovinu u ublažavanju negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom COVID-19. Projekat pomaže MMSP, poljoprivredno-prehrambene i turističke djelatnike da nastave svoje poslovanje i sačuvaju radna mjesta; podržava poduzetnike, mlade i druge ugrožene grupe da osnuju vlastiti biznis. Kao rezultat ovog projekta biće sačuvano više od 1.000 radnih mjesta ugroženih pandemijom i biće otvoreno najmanje 100 novih radnih mjesta. EU4BusinessRecovery projekat je vrijedan 13,7 miliona eura i zajednički ga sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka. Projekat implementiraju GIZ, UNDP i ILO.

Za više informacija posjetite www.eu4business.ba.

Javni poziv preuzmite OVDJE.

Podijelite članak: