JAVNI POZIV za implementaciju kolaborativnih intervencija u zajednici

jul 2, 2021 | Novosti

 

Tim platforme Radničkog univerziteta podržane od strane Udruženja Front slobode objavljuje javni konkurs za prijedlog i implementiranje grupnog projekta, odnosno višemjesečne kolaborativne intervencije mladih aktivistkinja i aktivista u lokalnoj zajednici na temu zelene transformacije i društvene pravde, odnosno zelene tranzicije i društvene brige. Poziv je otvoren za sve zainteresovane mlade osobe starosne dobi od 16 do 35 godina koji žive u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, a prijave moraju biti grupne u timovima od 3 do 5 osoba.

KO?

Odabrane grupe od 3 do 5 mladih aktivistkinja i aktivista biće podržane kroz finansijsku, programsku,  mentorsku i tehničku pomoć kako bi sprovele niz aktivnosti u polju zelenog rasta i društvene brige u svojoj lokalnoj zajednici (intervencije, akcije, multimedijalni uradci raznih žanrova i formata, tribine, kampanje, i slično). Od odabranih učesnika se očekuje da prođu proces mentorisanja i obrazovne, istraživačke i multimedijalne podrške u cilju osnaživanja i formulisanja grupnih ideja u projektne aktivnosti koji će se potom implementirati u lokalnoj zajednici. Predviđena edukacija obavljaće se tokom jula, avgusta i septembra putem niza sastanaka koji će se održati online ili uživo, u zavisnosti od epidemiološke situacije uzrokovane COVID-19 epidemijom. Nakon ove faze i preciziranja plana aktivnosti za svaku kolaborativnu intervenciju, od oktobra do marta 2022. planirana je realizacija konkretnih aktivnosti uz mentorsku, finansijsku i programsku podršku.

KAKO?

Za prijavu na konkurs potrebno je formirati grupu od tri do pet mladih iz Bosne i Hercegovine koji će prezentirati ideju na temu zelenog rasta i društvene brige koju planiraju implementirati u svojoj lokalnoj zajednici. Potrebno je da nam tu ideju predstavite i pokažete zašto je ona bitna za vašu lokalnu zajednicu.

ZAŠTO?

Poboljšanje bosanskohercegovačkog društva kroz društveni aktivizam ima za cilj implementaciju novih platformi dijelovanja u polju zelenog rasta kroz kolaborativne intervencije u zajednici. Potrebno je jačanje ljudskih, infrastrukturnih i institucionalnih kapaciteta kako bi se napravio zaokret ka zelenom rastu fokusirajući se istovremeno i na društvenu brigu unutar zajednice. Kolaborativne intervencije u konačnici imaju za cilj promjenu paradigme u poimanju društvenog razvoja, te pitanja rada, energije i rasta u lokalnoj zajednici.

Poziv je otvoren do srijede 14. jula 2021. a potrebno je ispuniti jednostavan online  upitnik (Google form dokument) koji sadrži kratke opise ideje, podatke o timu, i slično.

Prijave treba dostaviti popunjavanjem tog upitnika putem linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSczBN7B1ptjPA25Vl0AHKH5f6bYUdnEZPWEl6xaYtv73Nn4iA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Ukoliko imate dodatnih pitanja stojimo vam na raspolaganju. Kontakt: putem emaila runiverzitet@gmail.com ili putem društvenih mreža na Facebook stranici Fronta slobode www.facebook.com/Udruženje-Front-Slobode-101491705018272