Kick-off konferencija projekta „Your Job“

sep 15, 2022 | Aktivnosti, Novosti

EU potpora zapošljivosti i mogućnostima zapošljavanja mladih u prekograničnom području“

Pozivamo Vas da medijski propratite Kick-off konferenciju projekta „Your Job“, financiranog od strane Europske unije kroz IPA II Program prekogranične suradnje BiH – Crna Gora, koja će biti upriličena u petak, 16.09.2022. sa početkom u 11:00 sati u Startup studiju Sarajevo (Maršala Tita 54/II).

Izjave za medije su planirane u 10:45 sati, a prisutnima će se obratiti:

  • G. Gianluca Vannini, šef Sekcije operacija za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju (Delegacija EU)
  • G. Miroslav Valenta, Voditelj projekta, Caritas Bosne i Hercegovine

Projekat ima za cilj povećati zapošljivost i stvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje mladih u prekograničnom području BiH – Crna Gora, kroz profesionalnu orijentaciju, kvalitetno profesionalno usmjeravanje, prvo radno iskustvo i poduzetničku praksu, kao i kroz poticanje dijaloga između mladih osoba, organizacija civilnog društva, poduzeća i javnih institucija.

U okviru projektnih aktivnosti, oko 500 mladih osoba dobit će poslovno savjetovanje za pokretanje vlastitog održivog poduzeća kroz samozapošljavanje, te da uz posredovanje savjetnika/ca uspostave kontakte s poslodavcima i obave pripravnički staž, odnosno prvu radnu praksu. U projektu će se kroz različite alate uspostavljati dijalog za usklađivanje potreba i resursa između organizacija civilnog društva, tvrtki i institucija.

Projekt „Your Job“ financira Europska unija u iznosu od preko 360,000 eura bespovratnih sredstava. Provodi ga Caritas Bosne i Hercegovine, u partnerstvu sa Udruženjem za razvoj kompetencija „S.K.I.L.L.S.“ i Fondacijom Mozaik iz Sarajeva (BiH), te Fondacijom Biznis start centar Bar i Caritasom Barske nadbiskupije (CG). Provedba je počela 1. travnja 2022. godine a trajat će do 30. rujna 2024. godine.

Planirani dnevni red je u nastavku.

Kick-off konferencija projekta

„Your Job“

EU potpora zapošljivosti i mogućnostima zapošljavanja mladih u prekograničnom području“

10:45 Registracija sudionika i izjave za medije

11:00 Uvodna riječ i dobrodošlica

  • G. Gianluca Vannini, šef Sekcije operacija za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju pri Delegaciji EU u BiH
  • Mons. Tomo Knežević, ravnatelja Caritasa BiH

11:15 Predstavljanje projekta YourJob i opća rasprava

  • G. Miroslav Valenta, voditelj projekta Caritas BiH i partneri

Predstavljanje projektnih partnera i segmenata projekta

12:00 Prezentacija projektnih metodologija i segmenata

  • G. Mladen Filipović, Udruga za razvoj kompetencija “S.K.I.L.L.S.”

Kako funkcionira Putovnica kompetencija?

  • G. Dženan Šarić, Fondacija Mozaik

Start-up studio i važnost razvoja Start-up za mlade

12:45 Zaključci

13.00 Zakuska i osvježenje