Konkurs za najbolju fotografiju: Ljeto u Bihaću

sep 7, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Ako ste posjetili Bihać ovog ljeta sigurni smo da ste napravili sjajne fotografije, pa iskoristite priliku i prijavite se na foto konkurs u organizaciji VisitBihac i osvojite jednu od nagrada.

Cilj konkursa je fotografijom prikazati boravak u Bihaću u ljetnom periodu, njegove ulice, kulturne i historijske znamenitosti, rijeku Unu, prirodu, atmosferu ili doživljaj sa nekog od brojnih događaja koji ljeto u Bihaću čine zaista uzbudljivim, a koji bi dodatno promovirali Bihać kao turističku destinaciju koja živi i uživa ljeto.

⬇

Fotografije pošaljite na e-mail adresu 𝗳𝗼𝘁𝗼𝗸𝗼𝗻𝗸𝘂𝗿𝘀𝘁𝘇𝗯𝗶𝗵𝗮𝗰@𝗴𝗺𝗮𝗶𝗹.𝗰𝗼𝗺 u jpg formatu uz naslov 𝘗𝘙𝘐𝘑𝘈𝘝𝘈 𝘕𝘈 𝘍𝘖𝘛𝘖𝘎𝘙𝘈𝘍𝘚𝘒𝘐 𝘒𝘖𝘕𝘒𝘜𝘙𝘚 – 𝘓𝘑𝘌𝘛𝘖 𝘜 𝘉𝘐𝘏𝘈Ć𝘜 2022.

𝗣𝗼𝘁𝗿𝗲𝗯𝗻𝗼 𝗷𝗲 𝗽𝗼𝘀𝗹𝗮𝘁𝗶 𝗸𝗿𝗮𝘁𝗸𝘂 𝗶𝘇𝗷𝗮𝘃𝘂 𝗱𝗮 𝘀𝗲 𝗿𝗮𝗱𝗶 𝗼 𝗮𝘂𝘁𝗼𝗿𝘀𝗸𝗼𝗺 𝗱𝗷𝗲𝗹𝘂 𝙪𝙯 𝗽𝗼𝗱𝗮𝘁𝗸𝗲: Ime i prezime, broj telefona, kao i kratak opis fotografije sa lokacijom gdje je nastala. Informacija o lokaciji nije nužna. Svaki učesnik ima pravo dostaviti maksimalno tri fotografije. Fotografije ne smiju imati vodeni žig.

Sve pristigle fotografije će bez selektiranja biti objavljene na Facebook stranici Visit Bihac u posebnom albumu. Trideset fotografija sa najvećim brojem lajkova ući će u uži izbor. Stručni žiri vršit će izbor dodatnih 30 fotografija. U konačnici, stručni žiri će izabrati pobjedničke fotografije od ukupno 60 izloženih.

❗ Prijave ostaju otvorene do 22.9.2022. godine.

Stručni žiri čine nevladine i vladine institucije koje svojim angažmanom, posmatranjem i radom razumiju formu konkursa, fotografiju, turizam ili su dijelom ljetnih dešavanja u Bihaću. Stručni žiri čine: Turistička zajednica Grada Bihaća, Kulturni centar Bihać, Centar za savremenu kulturu KRAK, Odmori u BiH, pobjednik prošlogodišnjeg fotografskog konkursa Ljeto u Bihaću 2021.

𝗡𝗮𝗴𝗿𝗮𝗱𝗻𝗶 𝗳𝗼𝗻𝗱:
1. mjesto: 500KM
2. mjesto: Noćenje za dvije osobe sa korištenjem welness centra u Natura Art centru (Turističko naselje -Natura Art)
3. Noćenje za dvije osobe u apartmanu Oeneus uz bike turu
4. Noćenje za dvije osobe u apartmanu Casa Rondo Lohovo
5. Dva menija u Mr. Burgeru (Mr. Burger)

Termini se dogovaraju sa ponuđačima. Iskoristivost nagrada je do 1.6.2023. godine.

𝗡𝗮𝗽𝗼𝗺𝗲𝗻𝗮: Slanjem fotografija za učešće na konkursu učesnik garantuje da se radi o autorskom djelu. Ukoliko treća strana bude potraživala prava na fotografije učesnik konkursa koji je dostavio fotografije preuzima punu odgovornost.

#OdmoriuBiH #VisitBihac #LjetoUBiHacu #OdmoriuBiHacu #Konkurs #FotoKonkurs #FotoKonkurs2022 #Fotografija #Bihac #GradBihac