Language Comparison Workshop 2 [Study Corner]

maj 27, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Rok prijave 31.05.2022

Pridružite nam se na besplatnoj online radionici “Study Corner: Language Comparison Workshop 2” uz prof. dr. Merimu Osmankadić, u srijedu, 1. juna 2022. godine u terminu od 17:30 do 19:30 h.

Iskoristite ovu priliku da, iz udobnosti svoga doma (putem Zooma) dobijete vrlo korisno znanje iz oblasti engleskog jezika, maternjeg jezika i prevođenja. Poziv je otvoren za sve punoljetne osobe bez obzira na mjesto boravka i nivo iskustva i predznanja. Radionica može biti posebno korisna svim studenti(ca)ma jezika i književnosti, kao i svima zainteresovanima za (freelance) prevodilački rad, jer omogućava dublje razumijevanje ovog jezičkog para.
Radni jezik na radionici je bosanski/hrvatski/srpski.

Kratki opis radionice:1. 6. 2022. u 17:30 – Study Corner: Language Comparison Workshop 2 – Textual Cohesion/Kohezija tekstaKohezija predstavlja formalnu povezanost teksta koja se postiže različitim gramatičkim i leksičkim sredstvima. U sklopu ove radionice uporedit ćemo primjere teksta na engleskom i bosanskom i vidjeti koje su sličnosti i razlike u postizanju kohezije teksta u ova dva jezika.Prijave za online radionicu primamo do utorka, 31. 5. 2022. do 17:00 h putem formulara na linku:
https://forms.gle/rhQcaADJY8VVMKdq5

Svim prijavljenim osobama bit će putem e-maila poslana potvrda učešća, kao i link za online radionicu, pa stoga molimo da obratite pažnju da unesete tačnu e-mail adresu.Ovu iznimno praktičnu, interaktivnu online radionicu organizujemo u saradnji s prof. dr. Merimom Osmankadić (Univerzitet u Sarajevu).

Radujemo se produktivnom virtuelnom druženju!

hocu.ba