Lokalna fondacija Bijeljina raspisala svoj prvi konkurs

jul 29, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Inicijativna grupa okupljena oko ideje formiranja Lokalne fondacije Bijeljina otvorila je i prvi javni poziv za podršku projektima u svojoj lokalnoj zajednici, sa ukupnim fondom od 6000 eura.

Nakon uspješno provedenih fandrejzing aktivnosti, u okviru kojih je uspjela da ostvari svoj prvi cilj i prikupi iznos od 3.000 eura, inicijativna grupa okupljena oko ideje formiranja Lokalne fondacije Bijeljina otvorila je i prvi javni poziv za podršku projektima u svojoj lokalnoj zajednici. Prikupljeni iznos od 3.000 eura Trag fondacija je duplirala, tako da ukupni fond za podršku prvim lokalnim inicijativama u Bijeljini iznosi 6.000 eura.

Konkurs je otvoren do 1. augusta 2022. godine, a iz Lokalne fondacije Bijeljina su pojasnili da se na isti mogu prijaviti udruženja i neformalne grupe sa svojim inicijativama koje doprinose razvoju Bijeljine, njenih naselja i sela te poboljšanju kvaliteta života u ovoj lokalnoj zajednici. Vjerovanje da udruženi pojedinci i pojedinke najbolje prepoznaju potrebe svojih zajednica, i to u najmanjim lokalnim jedinicama, naseljima, kvartovima, ulicama i dvorištima je ono što pokreće Lokalnu fondaciju Bijeljina. Stoga je ideja Lokalne fondacije Bijeljina da, kroz podršku projektima i inicijativama u lokalnoj zajednici od 250 do 1.000 eura po projektu, poveže ljude različitih interesovanja i profesija, omogući prostor za aktivno udruživanje i obezbijedi podršku za rješavanje problema koje pojedinci_ke ne mogu sami ili same da riješe.

Lokalna fondacija Bijeljina želi podržati inicijative iz oblasti ulaganja u obrazovanje, podrške kulturi i umjetnosti, unapređenja javnih prostora i razvoja sporta, ali i svih drugih sfera bitnih za sve koji vole Bijeljinu te žele doprinijeti njenom napretku.

Lokalna fondacija Bijeljina ne staje na prvom konkursu i prvom prikupljenom cilju. U narednom periodu pripremaju različite fandrejzing aktivnosti koje će okupiti i oživjeti zajednicu, razgovore i susrete sa pojedincima i pojedinkama i privrednim subjektima dok ne dođu do svog konačnog cilja od prikupljenih 15.000 eura koje će se, duplirane od strane Trag fondacije, vraćati zajednici kroz podršku lokalnim projektima i inicijativama.

Svima koji imaju ideju i žele da se prijave na ovaj konkurs Lokalna fondacija Bijeljina poručuje:
Prepoznajte šta je potrebno da se promijeni, okupite ljude koji dijele vaše vrijednosti i predložite nam rješenja.
Više informacija o konkursu i prijavni formular možete pronaći ovdje.

Podržite Lokalnu fondaciju Bijeljina svojm donacijom na linku.

#JerVolimBijeljinu
#FondacijaNašegKraja
#ZajednicaSePita