Međunarodni dan mira obilježen i u Tuzli

sep 24, 2022 | Nekategorisano, Novosti

Noći kvizova su počele.
22.09. u Tuzli održan je prvi od četiri kviza koji se održavaju povodom Međunarodnog dana mira u sklopu kampanje „12 dana mira.“

Međunarodni dan mira obilježava se 21. septembra svake godine, utemeljila ga je Opća skupština Ujedinjenih naroda 1981. godine u svrhu obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, a Rezolucijom Ujedinjenih naroda iz 2001. određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na svjetskoj razini.

Gypsies bar je bio domaćin naših kvizaša u Tuzli, a 23 tima borila su se za vrijedne nagrade koje su bile osigurane za prvo, drugo i treće mjesto.

U prvom krugu kviza, prva tri mjesta su zauzeli timovi:

  1. mjesto tim Stelekt
  2. mjesto tim StaracGaMore
  3. mjesto tim Mušanovi Ahbabi

 

U drugom krugu kviza pobjede su odnijeli timovi:

  1. mjesto Honey Badger
  2. mjesto Mušanovi Ahbabi
  3. mjesto Gej lobi

 

Pobjednički timovi u posljednjem krugu kviza bili su:

1.mjesto za tim Nije dobar
2.mjesto zauzeo je tim Mušanovi Ahbabi
3. mjesto pripalo je timu DUUULE SAVIĆ

Osim pobjedničkih timova, nagradili smo i one na posljednjem mjestu, a Gypsies bar je u svakom krugu kviza počastio tri tima nasumičnim odabirom.

Ljubav nastavljamo širiti kvizovima, zabavom i nagradama još u tri grada Bosne i Hercegovine a sljedeći grad je Kalesija 25.09. svi ste dobro došli uz prijave za učešće.

Ova aktivnost se realizuje u sklopu UN BiH kampanje “12 dana mira” zahvaljujući podršci Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI), projekta kojeg finansira Austrijska razvojna saradnja.