Međunarodni festival podvodnog filma 27. i 28. avgusta u Neumu

jul 26, 2021 | Novosti

 

Međunarodni festival podvodnog filma Neum 2021- Underwater film festival Neum 2021, održava se u Neumu, 27. i 28. avgusta pod pokroviteljstvom Općine Neum. Prvi dan Festivala podvodnog filma održati će se projekcije filmova u službenoj konkurenciji, a drugi dan će se održavati edukativno ekološke radionice podvodnog snimanja, odabira tehnike i sigurnosti pod nazivom “Podvodni svijet”.

– Imamo odlične reakcije i veliki broj prijava autora iz cijelog svijeta za natjecateljski dio Festivala podvodnog filma Neum. Trenutno brojimo preko 250 prijavljenih filmova. Naš cilj je razmjena iskustava, nova praktična saznanja autora, kao i šire ciljne javnosti, a jednako tako cilj nam je kroz Festival podvodnog filma osnažiti društvo vezano za ekološke aktivnosti i sprječavanje zagađenja rijeka, mora i obale – naveo je Ivo Mikulić autor i osnivač Festivala podvodnog filma Neum.
Kako ističu organizatori Festival podvodnog filma Neum će biti europsko središte podvodnog filma, a sudeći prema podacima filmovi stižu iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Španjolske, Francuske, Italije, Nizozemske Indije, Irana i dr. država. Uvjet za prijavu na Festival je da je film snimljen barem 50 posto vremena pod vodom, morem, jezerom, bazenom, rijekom i sl. Organizatori kažu kako su zvijezde ovog Festivala autori filmova i publika i žele ‘živi’ festival, s ljudima u publici. Ukoliko dođe do zabrana okupljanja tek onda se ide na ‘online’ varijantu festivala, piše herecegovina.info.

Prvi Underwater film festival proglasiti će:

-najbolji film festivala,
-najbolji BH podvodni film,
-najbolji eko film,
-najbolju glazbu i
-najbolju kameru.

“Festival podvodnog filma Neum” je specifičan po temi i formi koja je otvorena za sve kategorije stanovništva, kao i sve kategorije autora (od amatera do profesionalaca). Filmovi o podvodnom svijetu privlače i afirmiraju autore da produkcijom filmova između ostalog potaknu vlade, političare, lidere mišljenja, ekologe na jači i intenzivniji angažman vezan za očuvanje podvodnog svijeta, morske flore i faune. Dođite na Festival u Neumu, zaronite s ribama i zaželite želju.

Ukoliko imate podvodni film, potražite upute kako prijaviti film na www.uff.ba ili www.filmfreeway.com.

(ba.ekapija.com)