NAGRADA GLOBAL PEACE PHOTO 2022

apr 1, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Rok: 22. maj 2022. godine
Web stranica http://www.friedaward.com

ENTER CONTEST

UČLANITE SE NA KONKURS
 Global Peace Photo Award odaje priznanje i promovira fotografe iz cijelog svijeta čije slike prikazuju ljudske napore ka mirnom svijetu i potragu za ljepotom i dobrotom u našim životima. Nagrada se dodjeljuje onim fotografijama koje najbolje izražavaju ideju da je naša budućnost u mirnom suživotu.
 Global Peace Photo Award organizira Edition Lammerhuber u partnerstvu s Photographische Gesellschaft (PHG), UNESCO-om, Austrijskim parlamentom, Austrijskim parlamentarnim izvještajnim udruženjem, Međunarodnim institutom za štampu (IPI), Njemačkom nagradom za fotografiju mladih, World Press Photo Foundation i POY LATAM.
 
Naknade:
Besplatno
 
Nagrade:
Pet najboljih fotografa na listi će biti nagrađeno Alfred Fried Peace Medalom. Slika godine mira dobit će 10.000 eura. Pobjednička slika će biti izložena godinu dana u austrijskom parlamentu i bit će uvrštena u stalnu umjetničku zbirku austrijskog parlamenta.
 
Podobnost:
Profesionalni i neprofesionalni fotografi širom svijeta
 
Autorska prava i prava korištenja:
Učešćem u foto konkursu potvrđujete da ste autor i nosilac autorskih prava na dostavljenim fotografijama i da su pojedinci prikazani na fotografijama dali saglasnost za javnu prezentaciju. Fotograf uvijek zadržava autorska prava na svoju sliku. Partneri Global Peace Photo Award (pogledajte dolje) imaju pravo da koriste vaše dostavljene slike za marketinške i promotivne aktivnosti koje se direktno odnose na Global Peace Photo Award, bez ikakve naknade. Ove aktivnosti uključuju, ali nisu ograničene na publikacije, izložbe, kataloge i javne projekcije. Za takvu upotrebu fotograf će uvijek biti zaslužan. Ovo korištenje fotografija od strane organizatora i partnera je neekskluzivno i nekomercijalno. To znači da učesnik može nastaviti da koristi fotografije, a da organizator ili partneri ne idu u komercijalne svrhe sa dostavljenim fotografijama. Obavezno označite svoje slike svojim autorskim pravima u metapodacima. Imajte na umu da ako vaša prijava pobijedi ili uđe u uži izbor, vaše slike će biti objavljene na mreži, pa vas molimo da uklonite sve povjerljive informacije iz metapodataka prije nego što otpremite slike.
Ako se izabere, od učesnika će se tražiti da dostavi slikovne datoteke visoke rezolucije. Dodatno, prijavom, svaki učesnik daje partnerima Global Peace Photo Award neograničeno pravo da koriste sve izjave date u vezi sa Konkursom, kao i slike ili slike učesnika na Konkursu prema sopstvenom nahođenju.
 Open Theme

Više informacija here