Nova inicijativa: Prijava za četverodnevni građanski forum

jun 30, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Želite li pomoći u sprječavanju govora mržnje, uznemiravanju na internetu i širenju netačnih informacija u BiH? Ovo je jedinstvena prilika Vas!

Pridružite se sa svojim sugrađanima na četvorodnevni građanskom forumu od 28. do 31. jula 2022. kako biste pomogli izgradnju sigurnijeg internetskog prostora. Forum će se održavati u Hotel Termag na Jahorini, sa svim troškovima uplaćenim. Učesnici će također dobiti honorar za njihov doprinos ovom značajnom poslu.

Građani Bosne i Hercegovine se za učešće na Forumu građana mogu prijaviti putem linka u nastavku: https://docs.google.com/forms/d/1Zlj6JRGJtndUjV2xxeDPiJiu6DpkAG8qY7I1tmLH0x4/viewform?fbclid=IwAR2R8zNjLgscSDLckbUH10DedNo7m1Kuiyc4mIuAr-yFQYjfofLIor0yrTo&edit_requested=true.  Krajnji rok za prijavu je 10. juli.

Učesnici ću biti odabranih stratificiranim slučajnim uzorkovanjem kako bi odražavali društvenu i regionalnu raznolikost, a organizatori imaju za cilj regrutirati širok spektar učesnika iz svih područja BiH.

Tokom četvorodnevnog skupa, učesnici će izraditi povelju građana koja ima za cilj podizanje svijesti o rizicima štetnog internetskog sadržaja, pozivanje političkih aktera na odgovornost za zapaljivu retoriku i ohrabrivanje platformi društvenih medija za poduzimanje odlučnih akcija za zaštitu digitalnog prostora BiH.

Kampanju mozete pratiti i na slijedećim društvenim mrežama:

Facebook https://www.facebook.com/Glas-za-odgovornost-na-mre%C5%BEama-101679085926888

Twitter https://twitter.com/za_odgovornost

Instagram https://www.instagram.com/glas_za_odgovornost_na_mrezama/?igshid=NWRhNmQxMjQ=