Od ideje do prve web aplikacije na besplatnom kursu ITAcademy

aug 5, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Zanima vas proces izrade modernih web aplikacija kakve i sami koristite svakodnevno?

Želite se okušati u jednom od najtraženijih i najbolje plaćenih IT zanimanja?

ITAcademy nudi jedinstvenu priliku da krenete na put do uzbudljive IT karijere na potpuno besplatnom kursu „Moja prva web aplikacija”, gdje ćete se upoznati sa najpopularnijim programerskim alatima.

Uz Marinu Bošnjak, iskusnog Frontend Developera, savladat ćete osnovne funkcije programskog jezika JavaScript, kao i potrebne prateće alate koje programeri svakodnevno koriste u svom radu, poput prezentacijskog jezika HTML (HyperText Markup Language), stilskog jezika CSS (Cascading Style Sheets), te vodećeg Frameworka React, koji omogućava izradu korisničkih interfejsa!

Trosedmični besplatni kurs „Moja prva web aplikacija” počinje 15. augusta i održavat će se u moderno opremljenim programerskim laboratorijama ITAcademy u Sarajevu.

Dobrodošli su svi koji žele da vlastite ideje, kroz praktičan rad, pretvore u modernu web aplikaciju!

Broj mjesta je ograničen, zato požurite i ispunite jednostavnu prijavu kojom ćete rezervisati svoje mjesto za besplatni kurs ITAcademy!

Ako možete zamisliti – možete i izraditi!

IT svijet baziran je na principu: Ako možete zamisliti – možete i izraditi, gdje pomoću naprednih tehnologija i prilagođenih programa IT stručnjaci osiguravaju brz razvoj novih biznisa i garantuju uspjeh postojećih!

Značajnu ulogu u takvom svijetu ostvaruju IT programeri koji u svom radu najčešće koriste JavaScript, najpopularniji i najkorišteniji programski jezik, kao i popratne programerske alate koji omogućavaju da ideja postane funkcionalna web aplikacija!

Besplatni kurs „Moja prva web aplikacija” u organizaciji ITAcademy omogućit će vam da savladate ključne odgovornosti i funkcije Frontend Developera, a praktično iskustvo koje ste stekli rezultirat će vašom prvom funkcionalnom i potpuno prilagođenom web aplikacijom.

Predavač sa višegodišnjim mentorskim iskustvom biće vaš glavni vodič, prvenstveno u ovladavanju pojmom web development, a zatim i procesom razvoja interaktivnih web sajtova i aplikacija, kao i popularnog i jednostavnog JavaScripta i njegovog najpopularnijeg Frameworka (ReactJS), koji aplikacije čini brzim i fleksibilnim. Savladat ćete i osnovne elemente nezaobilaznih alata u programerskom svijetu, a to su, naravno, HTML i CSS, bez kojih funkcionisanje web aplikacije nije moguće.

Iskoristite besplatni kurs koji organizuje ITAcademy da kroz elementarne funkcije najkorištenijih programerskih alata steknete znanje i savladate tražene kompetencije i znanje, što će vam omogućiti da započnete profesionalnu karijeru u brzorastućem IT sektoru!

Od prve web aplikacije do profitabilne karijere Frontend Developera

Programiranje važi za jednu od najplaćenijih i najrazvijenijih poslovnih industrija, gdje je, uslijed konstantnog razvoja tehnologije, potreba i potražnja za zapošljavanjem različitih programerskih stručnjaka širom svijeta sve veća!

Frontend Developer važi za jedno od najtraženijih IT zanimanja i, kao i većina IT zanimanja, nudi brojne mogućnosti za pronalaženje posla, koje zavise samo od pojedinca i njegovih vlastitih preferencija. Posao Frontend Developera možete obavljati u domaćim ili stranim, manjim ili većim firmama, a nudi vam se i opcija freelancinga od kuće ili sa bilo kog mjesta koje preferirate. Vrlo lako možete pokrenuti i sopstveni biznis ili biti nečija desna ruka u tom procesu!

U ugodnoj atmosferi na besplatnom kursu „Moja web aplikacija” dobit ćete zlatne savjete za izgradnju karijere od predavača sa dugogodišnjim iskustvom rada u ovom sektoru. Po završetku kursa, pored toga što ćete stečeno iskustvo moći odmah da navedete u svojoj biografiji i na digitalnim platformama, usvojit ćete i znanja i tehnike programera i upotrijebiti ih za kreiranje sopstvene web aplikacije.

Iskoristite još jednu posebnu šansu ITAcademy da po specijalnim uslovima steknete profesionalno zvanje Frontend Developera, koje će potvrditi brojni svjetski priznati certifikati, i to samo za deset mjeseci!

Izaberite edukaciju po svojoj mjeri na programu Frontend JavaScript Development – online ili tradicionalno, i zahvaljujući različitim benefitima, među kojima se izdvajaju oni koje obezbjeđuju Centar za razvoj karijere i Programming Factory, imat ćete priliku da se još u toku edukacije povežete sa budućim klijentima i renomiranim kompanijama! Na praktičan način ćete steći popularno IT zvanje po svjetskim standardima, što će rezultirati karijerom o kakvoj ste samo sanjali!

Samo nekoliko sekundi je potrebno da se prijavite, rezervišete svoje mjesto i započnete ostvarivanje karijere iz snova!

Požurite jer je broj mjesta ograničen!