Omladinski magazin Karike.ba traži novog/novu urednika/cu društvenih mreža

aug 18, 2021 | Novosti

 

Ako si s društvenim mrežama na Ti i volio/voljela bi biti dio redakcije omladinskog magazina Karike.ba, onda je ovo super prilika za Tebe.

Online magazin za mlade Karike.ba traži honorarnog saradnika/cu za društvene mreže i komunikaciju na duži vremenski period. Tražimo kreativnu, inovativnu i odgovornu osobu koja će producirani medijski sadržaj svakodnevno predstavljati našoj publici putem Facebooka, Instagrama i Youtube-a. Pored toga, osoba zadužena za društvene mreže učestvuje i u marketingu te PR-u magazina te kao član/ica redakcije aktivno doprinosi sadržajnom i kreativnom razvoju magazina.
Tražimo nov, svjež, mladi glas koji će nam pomoći da sadržaj koji produciramo dođe do što većeg broja mladih u BiH.

Prilika je idealna i za studente/ice, srednjoškolce/ke, kao i osobe do 35 godina s prostora cijele BiH koje imaju i druge obaveze/poslove jer pozicija za koju raspisujemo konkurs zahtijeva deset sati sedmičnog rada, što je u prosjeku pet dana sedmično po dva sata.

Za to vrijeme urednik/ca društvenih mreža zadužen/a je za sljedeće:

planiranje, uređivanje i objavljivanje sadržaja na Facebooku, Instagramu i po potrebi Youtube-u.
komunikacija s publikom i autorima/cama putem Facebooka, Instagrama i redakcijskog e-maila.
aktivno učestvovanje u radu redakcije magazina – jedan sedmični sastanak u trajanju od sat vremena, predlaganje ideja za unapređenje magazina te pisanje novih projektnih prijedloga i ideja po potrebi.

Mjesečni honorar koji nudimo za ovakvu poziciju iznosi 300-400 KM. Veći broj projekata, obimniji posao i više obaveza podrazumijeva i veći honorar od navedenoga.

Kako se prijaviti?

Ne trebaš nam slati CV niti motivaciono pismo nego ispuniti sljedeći upitnik s pitanjima i zadacima koje ćeš objedinjene u jedan PDF dokument poslati na redakcija.karike@gmail.com najkasnije do 12 sati 31. avgusta 2021. U prvoj sedmici septembra najuspješnije kandidate/kandidatkinje ćemo pozvati na intervju i s najboljim/najboljom započeti saradnju već u drugoj ili trećoj sedmici septembra.

Sretno svima, mnogo se radujemo upoznati vas i raditi s jednim/jednom od vas.

Više informacija karike.ba