Online program psihološke podrške “Želim da te pitam kako si…al zaista kako si?“

sep 3, 2021 | Novosti

 

Online program grupne psihološke podrške “Želim da te pitam kako si…al zaista kako si? koju Udruženje Mreža za izgradnju mira implementira u saradnji sa gđom Amelom Puljek – Shank.

Naziv: Grupe podrške, „Želim da te pitam kako si…al zaista kako si?“

Opis: Mreža za izgradnju mira organizuje šest grupa podrške sa ciljem podržavanja i osnaživanja članica Mreže u svakodnevnom životu i radu.  U današnjem vremenu stresa i poteškoća ima na pretek.  Želimo da bar na trenutak kreiramo sigurno mjesto i okruženje u kojem bi naše članice mogle da podijele poteškoće i izazove, ali i da pronađu podršku i osnaženje.

Voditeljica: Voditeljica grupa podrške je Amela Puljek-Shank, Magistrica u polju Transformacije konflikta sa Eastern Mennonite University u Virdžinija, SAD.  Polja rada: trauma, identiteti i narativi, izgradnja mira, transformacija konflikta, supervzija, briga o sebi, grupe podrške.  Trenutno student u edukaciji iz gestalt terapije pod supervizijom.

Datumi, teme i vrijeme:

03.09.2021. – Covid-19 je naša stvarnost? Kako živjeti sa ovom stvarnošću svakodnevno? od 13sati do 14sati

06.09.2021.  – Izbor profesije – šta, kako, gdje, kuda itd. od 13sati do 14sati

07.09.2021.  – Nošenje sa bolešću. od 13sati do 14sati

08.09. – Briga o najbližima i briga o sebi od 13sati do 14sati

22.09.2021. –  Financijska i materijalna neizvjesnost od 14sati do 15sati

27.09.2021.  –  Sagorijevanje na poslu. od 13sati do 14sati

Grupe podrške će se voditi putem Zoom platforme.  Učesnice i učesnici mogu izabrati da budu anonimne i anonimni na Zoom platformi (promijeniti ime i ne koristiti video), ako žele da sačuvaju svoju anonimnost.  Razumijemo da nije lako podijeliti svoje probleme sa grupom ljudi koju upoznajemo po prvi put i samim tim i mogućnost anonimnosti kao izbora učesnica i učesnika.

Broj osoba: 8

Molimo vas da prijavu za učešće na grupama podrše pošaljete na mail una.telegrafcic@mreza-mira.net sa tačnom naznakom na koji datum i kojoj temi želite da prisustvujete.

(mreža-mira)