Online trening: Kako odgovoriti na opasne i netačne narative

jun 7, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Organizacije Transition i SEENPM vas pozivaju na online trening pod nazivom “Kako odgovoriti na opasne i netačne narative tokom napada Rusije na Ukrajinu”, koji će se održati putem platforme Zoom u 15. i 28.6.2022. Iako su demantovanje i fact-checking netačnih narativa korisni alati, oni su samo dio efektne strategije suprotstavljanja dezifnormacijama.

Ova dvodnevna radionica učesnike vodi kroz metodologiju strateških komunikacija da bi bolje razumjeli i odgovorili na netačne informacije. Praktične vježbe tokom radionice biće bazirane na propagandi koja okružuje rat u Ukrajini. Teme kojima će se baviti radionica: – Dizajniranje pristupa komunikacijama koji na prvo mjesto stavlja publiku i njene potrebe – Korištenje provjerenih smjernica za razvoj i pokretanje efikasnih komunikacijskih akcija- Provođenje analize rizika da bi se osiguralo da komunikacijske strategije ne izazivaju štetu poput polarizacije ili radikalizacije

Radionica je namijenjena komunikatorima, novinarima, medijskim radnicima, predstavnicima javnih ustanova i svima koji su zainteresirani za unaprijeđenje svojih komunikacijskih vještina.

Radionica će biti održana putem Zooma u dvije sesije. Savjetuje se učešće u obje sesije.

 

Broj mjesta je ograničen. Sesija #1 – 90 minuta; 15.6.2022, 16:00 CETSesija #2 – 90 minuta; 28.6.2022, 16:00 CET

Treneri:Laura Livingston (Over Zero) Jaroslav Valuch (Transitions)

Rok za prijavu je 8.6.2022.