Organizaciona kultura i liderstvo modernog doba

maj 17, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Poznati Peter Drucker je rekao “Culture eats strategy for breakfast”. Kultura ne jede samo strategiju za doručak, kultura jede i učinak, rezultate, razvoj, promjene, inovacije i sam opstanak organizacije.

Na ovom interaktivnom seminaru ćemo se upoznati sa promjenama i trendovima u organizacionoj kulturi i liderstvu modernog doba. Promjene su brže i veće nego ikada prije: odlazak radne snage u inostranstvo, velika fluktuacija zaposlenika, odluke zaposlenika da postanu freelanceri i ostali izazovi stavljaju na muke i najnaprednije organizacije. Uspostavljanje i unaprjeđenje organizacione kulture i liderstva koji to prati može umnogome pomoći da se neki od ovih izazova prevaziđu kako bi se osigurala uspješnost poslovanja.

Zato vas pozivamo da nam se pridružite na ovom cjelodnevnom seminaru, kroz koji će vas voditi Suzana Tihi-Babić, HR ekspert sa preko 22 godine iskustva, koja svoja dokazana praktična iskustva stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi.

Teme

 • Svijet rada i promjene
 • Pojam i značaj organizacijske kulture, kako je kreirati, mjeriti i mijenjati
 • Etika u kulturi i liderstvu
 • Zbog čega je liderstvo biti ili ne biti uspjeha organizacije
 • Vrste i karakteristike liderstva
 • Šta je to agilno liderstvo
 • Zajedničko ili kolektivno liderstvo

Brendiranjem organizacione kulture postajemo poželjan poslodavac na tržištu rada te privlačimo i zadržavamo najbolje talente. Arthur Sharplin je definisao organizacijsku kulturu kao: “Sistem vrijednosti, uvjerenja i običaja unutar neke organizacije koji su u interakciji s formalnom strukturom, proizvodeći norme ponašanja.” Zadovoljan zaposlenik je i motivisan zaposlenik.

Ko je odgovoran za organizacijsku kulturu, kako ona nastaje, može li se mjeriti i mijenjati, kako to izgleda na primjeru jedne studije slučaja – dio je sadržaja seminara.

Liderstvo je najčešće biti ili ne biti za organizacije, odlučujući faktor uspjeha ili neuspjeha. J. D. Rockefeller je rekao: “Platit ću više za vještinu upravljanja ljudima nego za bilo koju drugu vještinu na svijetu …”. Govorićemo o istoriji liderstva, vrstama i onome što je neophodno u sadašnjem poslovanju – agilnom liderstvu.

Znanja i iskustva koja garantovano možete primjeniti u BiH!

Kome je seminar namijenjen

Ovaj interaktivni seminar je namijenjen svima onima koji žele da unaprijede svoje znanje u oblasti upravljanja ljudskim potencijalima, organizacijskoj kulturi i liderstvu. Svi oni koji upravljaju organizacijama, poslovanjem imat će veliku koristi od ovog seminara, uključujući zaposlene u HRM odjelima, rukovodioce koji upravljaju timovima, srednji i viši menadžment, direktore velikih, srednjih i malih firmi, vlasnike obrta i studente koji žele steći dodatna znanja i certifikat iz ove oblasti.

Networking

Iskoristite priliku za networking sa liderima i kolegama iz industrije.

Certifikat

Po završetku seminara učesnici dobijaju certifikat o učešću.

CPE predavač

mr. sc. Suzana Tihi-Babić
Direktor Odjela upravljanja ljudskim resursima Addiko bank

Već 22 godine je profesionalno vezana za oblast Upravljanje ljudskim resursima, kako svojim radom u različitim korporacijama, tako i angažmanom u Udruženju za upravljanje ljudskim resursima čiji je 2015. godine bila osnivač i prva predsjednica udruženja. U Addiko Bank d.d. Sarajevo na poziciji Direktor Odjela upravljanja ljudskim resursima zaposlena je od juna 2016. godine.

Svoju karijeru u HR oblasti je započela 2000. godine u Coca-Cola HBC, 2006. pridružuje se ASA Prevent grupaciji, a od 2016. godine upravlja ljudskim potencijalima u Addiko Bank Sarajevo. Predavač je na Sarajevo School of Science and Technology, gostujući predavač na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, a na HR konferencijama i relevantnim radionicama redovno učestvuje u ulozi predavača ili paneliste.

Certificirani je trener za različite programe razvoja zaposlenih te ima bogato iskustvo u planiranju i vođenju treninga.

Suzana Tihi-Babic

Povjerenje su nam ukazale vodeće BH firme

Preko 300 vodećih BH firmi i organizacija su naši zadovoljni klijenti, a neki od njih su

CPE reference

Popust za rane prijave vrijedi još18DAYS2HOURS57MINUTES3SECONDS

Mjesto i vrijeme održavanja

 • SARAJEVO – 9. juni 2022; 9.30-16.00h, kongresni centar hotel Hills 5*

Kotizacija

Redovna kotizacija za cjelodnevni seminar: 330 KM + PDV

Popusti za rane prijave do 4. juna:

Kotizacija po učesniku za 1-2 učesnika sa 10 % popusta: 295 KM + PDV

Kotizacija po učesniku za 3-4 učesnika sa 15 % popusta: 280 KM + PDV

Kotizacija po učesniku za 5 i više učesnika sa 20 % popusta: 265 KM + PDV 

Seminar je ograničen na 22 učesnika.

Kotizacija uključuje

 • Stručna predavanja predavača
 • Materijale koji prate seminar
 • Izdavanje CPE certifikata
 • Ručak na bazi švedskog stola i kafe pauze
 • Besplatan parking

Pogodnost: Fizička lica mogu plaćati do 6 rata putem UniCredit ili Raiffeisen platnih kartica.  PRIJAVA

Dodatne informacije

033 260 505

sarajevo@cpe.ba

 

cpe.ba