Petak, 3. Novembar 2023. Godine u 19:30 Sala “Kaleidoskop” Tuzla “DIS teatar Banja Luka & Gradsko kazalište mladih Vitez

okt 31, 2023 | ALF Aktivnosti

Petak, 3. Novembar 2023. Godine u 19:30

Sala “Kaleidoskop” Tuzla

“DIS teatar Banja Luka & Gradsko kazalište mladih Vitez

PAKLENE STRUNE

“Paklene strune” je koprodukcija Gradskog kazališta mladih iz Viteza i DIS teatra iz Banjaluke, koja hrabro istražuje granice ljudske i umjetničke izražajnosti.

Ova suvremena predstava, autora i redatelja Ognjena Bogdanovića, potpuno je nesvakidašnje i inovativno scensko iskustvo. Ognjen Bogdanović svojim maštovitim pristupom i eksperimentalnim stilom uspijeva ispričati priču o potrazi za istinom i razumijevanju ljudskih granica. Njegov tekst neobično prepliće fantastične elemente s realističnim aspektima stvarnosti, stvarajući atmosferu koja publici dozvoljava istraživanje različitih emocionalnih i intelektualnih slojeva. Kroz ovu igru prepoznavanja i suprotnosti, Bogdanović postavlja pitanja o suštini ljudskog postojanja i naše sposobnosti da premostimo unutarnje i vanjske prepreke.

Ova koprodukcija donijela je posebnu kreativnost i snagu da mladi stvaratelji iznesu umjetničke vizije, eksperimente i nekonvencionalne ideje te omogućava da predstava ”Paklene strune” bude prepoznata kao jedno od najinovativnijih kazališnih djela u suvremenom vremenu… Ova predstava se igra u okviru “Dana ALF u Tuzli”, u organizaciji Anna Lindh Fondacije – bosanskohercegovačke mreže, DIS Teatra Banja Luka, Gradskog Kazališta mladih Vitez, a uz podršku Centra za Kulturu Tuzla i Pozorišta mladih Tuzla.

Ulaz na predstavu je besplatan.