[PLAĆENA PRAKSA] Prijavi se za praksu u Finansijsko-administrativnom odjelu!

apr 7, 2022 | Nekategorisano, Novosti

Zamišljaš li da tri mjeseca provedeš u dinamičnom i modernom finansijsko-administrativnom odjelu i stekneš vrijedno radno iskustvo? Ako imaš 18-35 godina i želiš unaprijediti svoje vještine, onda je ovo prava prilika za tebe.

Prijavi se na #internship u Fondaciji Mozaik do 10.04.2022. godine u 23:59, a do 20.04. ćeš dobiti informaciju da li prolaziš na intervju ili ne.

Kako je raditi u finansijsko-administrativnom odjelu Fondacije Mozaik?  

Asistiranje pri izradi različitih izvještaja, komunikacija s mladim aktivistima i aktivistkinjama, rad u sistemima obrade podataka, treninzi na kojima upoznaješ mlade iz različitih zajednica i, naravno, administrativni poslovi. Sve to i suočavanje sa novim izazovima čini rad u finansijsko-administrativnom odjelu dinamičnim. Jedna od najvećih prednosti jeste rad u Microsoft Dynamic Navision programu koji predstavlja poznato softversko rješenje za evidentiranje troškova i izradu bilansa stanja, uspjeha, polugodišnjeg i godišnjeg računa te izradu izvještaja za potrebe praćenja potrošnje.

Pročitaj šta kaže Amina o njenom iskustvu rada u ovom timu:  

“Kao studentica završne godine počela sam internship u Fondaciji Mozaik. Nisam bila sigurna kako ću uklopiti studiranje i praksu, no sve je prošlo sa lakoćom zahvaljujući divnoj ekipi iz administrativno-finansijskog odjela. Od prvog dana su me dočekali i napravili divnu atmosferu koja je trajala do kraja moje prakse. Nikad nisam imala poteškoća tokom rada jer se cijela ekipa uvijek posvećivala meni i mojim pitanjima.

Pružena mi je odlična prilika i veoma sam zahvalna na tome jer sam za kratak period uspjela steći mnogo znanja, čak i više nego što sam očekivala. Svakom bih iskreno preporučila da započnu svoju karijeru u ovakom divnom okruženju. Na kraju, kao najvažnije od svega, mogu ponosno izjaviti da sam postala samouvjerena u stečene vještine. Postigla sam zadane ciljeve od strane Mozaika kao i svoje personalne. Svakako planiram se ponovno prijaviti za intern poziciju u ovom divnom odjelu!” – Amina Ćulov, 2000, Sarajevo.

Radom u ovom timu stičeš odgovornost, efikasnost, sposobnost prilagođavanja promjenama, timski rad, usmjerenost na detalje i preciznost. Ako sebe vidiš kao nekoga ko doprinosi timu dok se razvija i usavršava svoje vještine, pročitaj šta očekujemo od tebe.

Šta očekujemo od tebe?

Očekujemo da radiš 6 sati dnevno iz naše kancelarije u Sarajevu, s tim što uvijek imamo razumijevanja za tvoje privatne obaveze (ispiti i sl.). Sa svojim timom se dogovaraš oko planiranja i izvršavanja svih obaveza.

Još uvijek ti se sviđa ideja? Onda se registruj u loncu (ako već nisi) i PRIJAVI SE. Pročitaj i ovo Nejrino iskustvo: Posebno poglavlje u mom životu – internship u Fondaciji Mozaik.

Ako imaš dodatnih pitanja, piši nam u loncu i na internship@lonac.com 😊 Sretno!