POZIV NA NAPREDNI TRENING O PREVENCIJI RODNO ZASNOVANOG NASILJA

jul 4, 2021 | Novosti

Partnerska organizacija Status M iz Zagreba organizira napredne obuke za nastavno osoblje, profesionalce i omladinske radnike o primjeni sveobuhvatnog modela prevencije vršnjačkog i rodno zasnovanog nasilja, a koji je razvijen početkom 2021. godine. Program prevencije razvijen ja na osnovu konsultacija vodećih svjetskih programa za koje postoje dokazi efikasnosti i čiji su pozitivni rezultati dokazani višestrukim evaluacijama i strogim kontrolama.

Program prevencije nasilja se bazira na primjeni socio-ekološkog modela prevencije, primjenom modernih pedagoških i obrazovnih metoda. Ukoliko ste zainteresirani da unaprijedite vlastite vještine i znanje u oblasti rada na prevenciji rodno zasnovanog nasilja i promociji rodne ravnopravnosti, ovaj trening je namijenjen vama.

Planirana su dva petodnevna treninga u dva odvojena termina:

TERMIN 1: Trening za prvu grupu učesnika će biti održan u periodu od 12.07. do 16.07.

Dolazaku Orahovicu 12.07.

Program obuke od 13.07 do 16.07.

Povrataku Sarajevo 16.07

TERMIN 2: Trening za drugu grupu učesnika će biti održan u periodu od 19.07. do 23.07.

Dolazaku Orahovicu 19.07.

Program obuke od 20.07. do 22.07.

Povrataku Sarajevo 23.07.

Za učesnike iz drugih gradova, moguće je organizirati transport iz drugih gradova u BiH, kao i povratak.

Oba planirana treninga će biti organizirana trening centru Crvenog krsta u mjestu Orahovica, gradu koji se nalazi u istočnom dijelu Hrvatske, 220 km od Zagreba. Više informacija o mjestu održavanja treninga možete pronaći na sljedećem linku: https://www.crvenikrizosijek.hr/sto-radimo/programi-u-objektima-osjeckog-crvenog-kriza/centar-edukaciju-gradskog-drustva-crvenog-kriza-osijek-orahovici/

Treningu će prisustvovati učesnici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Holandije i Austrije. Zbog ograničenog broja učesnika, molimo vas da registraciju učešća dostavite do kraja radnog dana u ponedjeljak 05.07.2021. godine na e-mail: fmehmedovic@asocijacijaxy.org

Molimo da u registraciji navedete da li ste odabrali prvi ili drugitermin treninga. Troškove prevoza, smještaja i PCR testova pokrivaju Asocijacija XY i partnerska organizacija Status M. Troškove doručka, ručka i večere također pokrivaju organizatori treninga. Planiran je grupni odlazak do mjesta održavanja treninga i povratak u Sarajevo, a mjesto polaska/povratka će biti dogovoreno sa učesnicima treninga.

(asocijacijaxy.org)