Poziv volonterima

maj 20, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Udruženje za prava životinja i okoliš EVA iz Sarajeva, poziva sve zainteresirane ljubitelje životinja da nam se 05. juna 2022. godine pridruže na proslavi Svjetskog dana prava životinja!

National Animal Rights (NARD) slavi se širom svijeta i kao takav internacionalno je priznat, a ove godine prvi put održat će se i u gradu Sarajevu, na lokalitetu Vilsonovog šetališta u blizini mosta Ars aevi. Udruženje EVA u tom smislu održat će akciju u periodu između 18:00 i 19:00 sati na navedenom lokalitetu, a proslava će se dalje nastaviti u prostorijama restorana Biona, gdje je zagarantovano dobro druženje i ukusna veganska hrana.

U smislu prethodno navedenog, ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se u proslavi NARD pridruže i steknu volontersko iskustvo, nauče neke nove stvari o pravima životinja i načinima na koje se ona mogu zaštiti i unaprijediti, ali i podijele sa nama svoja mišljenja u vezi sa navedenom tematikom. Svi zainteresirani za volontiranje na ovom događaju, mogu se javiti na e-mail adresu ecoveganimals@gmail.comili nas pozvati na 033/744-454, najkasnije do 31. maja 2022. godine.

Napominjemo da je proslava ovog događaja podržana od strane internacionalne organizacije Our Planet – Theirs Too, koja NARD događaj organizira godinama unazad u gradovima širom svijeta, te je kao takva organizirana u skladu sa svim propisima i pravilima.