Poziv za školu političkog aktivizma u Brčkom

jun 21, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Omladinski pokret Revolt poziva sve mlade aktiviste i aktivistice (17-30) sa područja Distrikta Brčko da se prijave na Školu političkog aktivizma koja će se održati u periodu  01.-03.07.2022. godine.

Cilj škole je da kroz neformalno obrazovanje osnaži mlade ljude za učešće u procesima odlučivanja i donošenja odluka. Škola političkog aktivizma je programska i intenzivna aktivnost Omladinskog pokreta “Revolt” i svake godine izvede novu generaciju društveno-angažovanih mladih ljudi i aktivista_kinja. U tom smislu, prioritizirat’ će se učesnici_e koji nisu imali priliku do sada pohađati Školu političkog aktivizma Revoltovoj organizaciji.

Učesnici i učesnice će imati jedinstvenu priliku da se educiraju iz područja političke i medijske pismenosti, ali i izgrade vještine za jači građanski angažman u različitim oblastima društvenog djelovanja u svojim zajednicama. Broj učesnika/ca je ograničen.

Teme kojima ćemo se baviti kroz trodnevnu edukaciju su:
 Civilno društvo i njegov uticaj na procese odlučivanja / Građanska hrabrost
 Politička ekonomija
 Medijska pismenost
 Izbori i izborni proces

Učesnici i učesnice koji/e pokažu značajne rezultate u toku ovog procesa, dobit’ će priliku da prisustvuju sedmodnevnoj Školi političkog aktivizma koja će biti održana početkom septembra Tuzli. Organizator snosi troškove smještaja, hrane i prijevoza.

Prijaviti se možete putem linka.

Rok za prijavu je 20.06.2022. godine.
Učesnici/e mogu očekivati povratnu informaciju o rezultatima prijave najkasnije do 24.06.2022. godine.

Za sva dodatna pitanja, možete se obratiti na  e-mail adresu: revolt.tuzla@gmail.com ili na broj telefona +38762355326.

 

op-revolt.org