Poziv za učešće u radionici „Konstruktivne upotrebe veteranskog iskustva / KUVI“

jul 8, 2021 | Novosti

 

Udruženje „Pravi požar“ iz Dervente dobilo je podršku Centra za migracije za provođenje projekta  „Konstruktivne upotrebe veteranskog iskustva /KUVI/ u okviru kojeg će se 10.7.2021. godineu Spajalici, ul. Banjska 2, Ilidža u periodu od 12:00 do 15:00 održati radionica “Veterani i mladi”.

KUVI dijalozi predstavljaju razgovore obučenih veterana i mladih osoba koji imaju za cilj prenošenje iskustava za opšte društveno dobro i prevenciju nasilja među mladima.

Tijekom ovog događaja svi veterani koji učestvuju u obuci prošli su posebnu edukaciju kako bi mogli da na elokventan način prenesu svoja ratna iskustva mladima u svrhu demistifikacije rata. Zbog toga je veoma važno da mladi direktno čuju iskustva ljudi koji su imali direktan dodir s najtežim oblicima nasilja.

Ciljevi ove radionice su:

1. razgradnja predrasuda u međusobnom odnosu veterana i mladih,

2. davanje kredibiliteta veteranima i njihovom ratnom iskustvu u društvu,

3. dekonstrukcija pojma rata kao „zanimljivog i zabavnog iskustva“ o kome nam pričaju stariji,

4. konstruktivna upotreba veteranskog iskustva u cilju razgradnje predrasuda prema „onima s druge strane“ i izgradnje kritičkog odnosa prema ratu i skorijoj ratnoj prošlosti,

5. konstruktivna upotreba veteranskog iskustva u cilju prevencije nasilja među mladima,

6. razumijevanje ratne traume i njenih posljedica na pojedinca, porodicu i društvo.

Udruženje „Pravi požar” je organizacija koja od  2011. godine radi na specifičnim temama kao što su ratna trauma i PTSP. Iskustva koja promovišu su iskustva ratnih veterana kao svjedoka života u određenom vremenu.

DODATNE INFORMACIJE:

Za sva dodatna pitanja u vezi radionice možete se javiti putem e-mail adrese emina.trnka@kultbih.org ili putem telefona na broj 033/ 778 767.

(mladi.org)