POZIVNICA – Poslastica za sve one koji vole satirični strip!

dec 5, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Izuzetno nam je zadovoljstvo i čast pozvati Vas na otvaranje izložbe print izdanja stripa Fazonator pod nazivom „Vođa šatrovački đavo“ autora Berina Tuzlića u ponedjeljak 05. decembra 2022. u Galeriji ULUPUBIH na adresi Koševo 7 sa početkom u 18 sati.

Izložba će biti otvorena za javnost od 05. do 11. decembra 2022. godine.

Pošto je naše društvo odraslo bez kritike, ovo će biti prava poslastica za sve one koji vole satirični strip! Prvih 50 gostiju dobit će na poklon strip sa 304 strip fazona!

Fazonator je doživio i svoje četvrto print izdanje pored web stripa  www.fazonator.com koji ima redovnih 30.000 čitalaca/članova. Svi zainteresovani svoj mail mogu ostaviti na stranici te svaki novi strip fazon objavljen na webu dobit će na svoju e-mail adresu. Fazonator je također prikazan i u 90 epizoda kratkih crtanih filmova. On je jednostavno svjedok ludila u kojem živimo.

Berin Tuzlić je bosanskohercegovački animator i režiser. Ruđen je 1968. godine u Sarajevu.
Završio je animaciju na Zagrebačkoj školi crtanog filma, kao i na A-Film Dansk u Danskoj. Realizirao je više od 80 integriranih marketing kampanja, osmislio više od osam brendova. Učestvovao je sa autorskim radovima na više od 30 internacionalnih festivala širom svijeta. Predsjednik je ASIFA BiH – Svjetskog udruženje animatora ogranak za BiH. Autor je velikog broja art animiranih filmova, muzičkih spotova, stripova i reklama. Dobitnik je više od 30 međunarodnih nagrada.