Prijave za PRO-Budućnost političku akademiju 2022

maj 12, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Rok prijave 17.05.2022

Nakon uspješno realiziranih Političkih akademija u prethodnim godinama, USAID-ov projekat PRO-Budućnost objavljuje poziv za učešće treće generacije polaznika.

PRO-Budućnost Politička akademija se organizira s namjerom da se mladim političkim snagama pruži platforma za usvajanje i unapređenje vještina i znanja važnih za vođenje odgovornog i konstruktivnog dijaloga i političkog djelovanja utemeljenog na univerzalnim ljudskim vrijednostima. PRO-Budućnost Politička akademija promovira odgovoran pristup političkom djelovanju s ciljem unapređenja demokratskih procesa koji su ključni za izgradnju mira u Bosni i Hercegovini. PRO-Budućnost Politička akademija će se održati u periodu od 03. do 08.06.2022. godine na lokaciji koja će biti naknadno potvrđena.

Na PRO-Budućnost Političku akademiju se mogu prijaviti:
– Mladi političari i političarke od 20 do 30 godina iz različitih političkih stranaka koje djeluju u Bosni i Hercegovini
– Mladi zastupnici i zastupnice od 20 do 30 godina na svim nivoima vlasti
– Mladi politički aktivisti i aktivistice od 20 do 30 godina

PRO-Budućnost Politička akademija traje 7 dana i fokusira se na sljedeće teme:
– Vrijednosti u političkom djelovanju
– Nenasilna komunikacija u političkom diskursu
– Medijacija i vještine postizanja koncenzusa
– Mediji kao prostor za odgovorno političko djelovanje

Svi zainteresirani kandidati mogu poslati svoju biografiju, pismo preporuke (univerzitetskog profesora, političke stranke, nevladine organizacije i/ili druge osobe od društveno-političkog značaja koja može potvrditi angažman u politici), te ispuniti prijavni obrazac koji se nalazi OVDJE najkasnije do 17.05.2022. godine.

20 odabranih učesnika/ca će biti kontaktirani najkasnije do 25.05.2021.godine.

Više o Političkoj Akademiji 2021. i aktivnostima njenih polaznika možete pronaći na www.probuducost.ba a za sve informacije možete pisati na ali.mahmutcehajic-at-crs.org