Prijavi se na besplatne radionice engleskog i njemačkog jezika u Centru za strane jezike Magpie

aug 11, 2021 | Novosti

 

Pozivamo sve zainteresovane osnovce i srednjoškolce da se prijave na besplatne radionice engleskog i njemačkog jezika! Bazirane na dramskoj pedagogiji, radionice će se održati u periodu od 30. augusta do 3. septembra 2021. godine u Centru za strane jezike Magpie.

Zahvaljujući fantastičnom seminaru pod nazivom IADA 2021 organizovanom pod pokroviteljstvom ambasade Sjedinjenih Američkih Država, profesorica engleskog jezika, Ermina Švraka, imala je priliku da se upozna sa gore navedenim strategijama, kao i autoricom knjige Drama-based Pedagogy: Activating Learning Across the Curriculum i sjajnom predavačicom Kathryn Dawson.

“U želji da nove strategije što prije počnemo da koristimo u nastavi došli smo na ideju da organizujemo navedene radionice, sa ciljem da prisutne učesnike upoznamo sa strategijama koje planiramo koristiti u nastavi od sljedeće školske godine”, poručuju iz Centra za strane jezike Magpie.

Dramska pedagogija, po čijim su osnovama osmišljene radionice, aktivan je i dramatičan pristup učenju koji s lakoćom uključuje sve učesnike, kreira pozitivno okruženje za učenje i razmjenu mišljenja i znanja, te potiče kreativno i kritičko razmišljanje.

Učesnici će biti podijeljeni u tri kategorije i to: osnovci (4. – 6. razreda), osnovci (7. -9. razreda), i srednjoškolci.

Radionice će biti realizovane u prirodi ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale. Vrijeme trajanja jedne radionice je između 45 do 60 minuta.

Ukoliko želite učestvovati na radionicama engleskog i njemačkog jezika, prijavite se na broj 061/807-529 ili u inbox Facebook stranice Centra za strane jezike Magpie https://www.facebook.com/centarmagpiezenica/?ref=page_internal. Prijaviti se možete najkasnije do 27. augusta 2021. godine, a broj učesnika je ograničen.

(activezenica)