Prijavite se i osvojite 1000 KM: Pop Art Festival raspisuje poziv za mlade autore

aug 10, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Pop Art Festival (PAF) raspisuje otvoreni poziv za dostavljanje radova koji će biti predstavljeni u okviru izložbe „Novi talasi“.

S ciljem afirmacije mladih bosanskohercegovačkih umjetnica i umjetnika, te podsticanja njihovog stvaralaštva, Pop Art Festival (PAF) raspisuje otvoreni poziv za dostavljanje radova koji će biti predstavljeni u okviru izložbe „Novi talasi“.

Ova izložba jedna je od 3 postavke koje će biti predstavljene u okviru ovogodišnjeg PAF-a, a bit će otvorena 23. septembra 2022. godine u Historijskom muzeju BiH.

– Ovom postavkom želimo predstaviti autorice i autore do 35 godina starosti, koji u svojim umjetničkim praksama zauzimaju kritički i angažiran stav. Izložba „Novi talasi“ nastoji prikazati na koji način mlade umjetnice i umjetnici vide i reaguju na društveno-političku stvarnost, stoji u konkursu.

Učestvovati se može sa najviše tri rada iz oblasti slikarstva, grafike, skulpture, instalacije, video arta, fotografije i performansa.

Prijave se vrše isključivo online, a autori/ce su obavezni/e elektronskom poštom na izlozba@pogon.ba dostaviti:

Nova STUDOMAT aplikacija je brža, stabilnija i donosi mnoge novitete studentima. Od sada možete registrovati svoje korisničke profile, pisati komentare na objavama, te sačuvati vaše omiljene objave kako biste ih kasnije lakše pronašli. Nova aplikacija donosi i pregledniji navigacijski meni, fotogalerije, vezane objave i notifikacije.

● biografiju;
● portfolio;
● kontakt;
● fotografije rada (JPG format);
● specifikacije rada (dimenzije, tehniku, godinu nastanka);
● eksplikaciju rada/artist statement (do 250 riječi)

Prijavljene radova će razmatrati umjetnički savjet koji čine Bojan Hadžihalilović, Claudia Zini i Elma Hodžić. Na otvorenju izložbe će stručni žiri proglasiti najbolji rad, a nagrađeni/a autor/ica dobija priliku za samostalnu izložbu u Galeriji savremenih umjetnosti Manifesto, te novčanu nagradu u iznosu od 1.000 KM.

Konkurs je otvoren od 25.07 do 10.08. 2022. godine.

Rezultati konkursa će biti objavljeni krajem mjeseca augusta na društvenim mrežama Udruženja Pogon, a odabrani/e umjetnici/e će biti obaviješteni putem emaila.