Prijavite se na MATRIX radionicu!

mar 21, 2022 | Aktivnosti, Novosti

London, Ujedinjeno Kraljevstvo

MATRIX je program razvoja društvenog poduzetništva koji ima za cilj razviti poduzetničke kompetencije budućih nositelja društvenih promjena kroz poticanje njihovog osobnog, profesionalnog i socio-ekonomskog razvoja.

 Matrica poduzetničkih kompetencija mladih (YECM) je program razvoja mladog društvenog poduzetništva koji ima za cilj razviti poduzetničke kompetencije budućih nositelja društvenih promjena kroz poticanje njihovog osobnog, profesionalnog i socio-ekonomskog razvoja, ali i smanjenje nezaposlenosti i podizanje kvalitete njihovog život.

Promicanjem kompetencija inicijative, društvenih akcija i poduzetničkih vještina mobiliziraju se kreativne vještine osobe koje zauzvrat osiguravaju njihovu socioekonomsku održivost.

Vještine društvenog djelovanja i poduzetništva nude veliku razvojnu priliku – nude skup vještina koje mogu pomoći da se izađe iz standardnih društvenih uloga koje nudi zapošljavanje ili obrazovanje i da se poslovno ili socijalno poduzetništvo razmotri kao izbor karijere.

Ključni ciljevi:

– Sudionici će razviti poduzetnički način razmišljanja kako bi kreativne ideje mogli pretvoriti u poduzetničko djelovanje, što će podržati njihov osobni razvoj, aktivno građanstvo, socijalnu uključenost i zapošljivost.

– Sudionici će razviti komunikacijske vještine, vještine rješavanja sukoba, osjećaj za inicijativu i pregovaranje pomoći će pridonijeti osobnom i profesionalnom razvoju mladih i olakšati njihov prijelaz na tržište rada.

– Sudionici će imati koristi od učenja kako dokumentirati svoje vještine i kompetencije, kao način osobnog i profesionalnog razvoja (Europass i Youthpass)

– Sudionici planiraju i provode lokalne društvene akcije koje će dovesti do društvenih promjena u njihovim zajednicama i omogućiti im da mobiliziraju svoje nove društveno-poduzetničke vještine;

– Pokretanje krila Social Change Makers Network predvođene mladima

Za sudjelovanje na radionici potrebno je Vaše puno sudjelovanje i predanost tijekom svih aktivnosti.

CILJNA SKUPINA

Ova aktivnost namijenjena je mladim voditeljima mladih, omladinskim radnicima, voditeljima timova itd., koji su frustrirani visokim stopama nezaposlenosti i zainteresirani da postanu budući lider. Posebno pozdravljamo sudionike iz različitih sredina da sudjeluju.

Tečaj je otvoren za polaznike iz Velike Britanije, Slovačke i Bosne i Hercegovine.

Više informacija dostupno je na web stranici projekta: https://asfar.org.uk/project/the-youth-entrepreneurial-competence-matrix/

ROK ZA PRIJAVU: 30.03.2022.