Prijavite se za Ebbe Nielsen nagradu

jul 13, 2021 | Novosti

Objavljen je poziv za učešće na konkursu za nagrađivanje inovantivnih radova koji se tiču biodiverzitetske baze podataka kao i alata koji se koriste na Globalnoj platformi za informacije o biodiverzitetu (GBIF), u smislu unaprijeđivanja otvorene nauke.

OBLAST:

biodiverzitet

OPIS

Globalna platforma za informacije o biodiverzitetu je istraživačka infrastruktura otvorenog tipa, finansirana od strane vlada i namijenjena pružanju podataka o svim vrstama života na Zemlji svim zainteresovanim širom svijeta.

Takmičari mogu da se opredijele za razvoj novih aplikacija, vizuelizaciju, metode, razvijanje radnih procesa ili analiza, često koristeći GBIF interfejs za razvoj aplikacijs u svrhu pristupanja podacima. Učesnici takođe mogu da nadograde ili prošire mogućnosti primjene postojećih alatki i funkcija dostupnih širom GBIF mreže. Organizatori ohrabruju takmičare da pregledaju radove prethodnih pobjednike, kao i prethodne pobjedničke ideje za radove, probleme ili pristupe koje će možda željeti da slijede.

Žiri će nagraditi dobitničke radove u iznosu do 20.000 eura.

USLOVI

Takmičenje je otvoreno za sve pojedince, timove sačinjene od pojedinaca, kompanije i njihove zaposlene, te vladine agencije i osobe koje rade u njima.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili potrebno je da popunite prijavni formular.

ROK ZA PRIJAVU:

02.08.2021. godine

Detaljnije na:

https://www.gbif.org/news/3D4vDeTzJ4UrTuYZ8SiPVY/2021-ebbe-nielsen-challenge-seeks-open-data-innovations-for-biodiversity

(mladiinfo.me)