Prijavite se za međunarodni seminar o procesu uključivanja mladih migranata i izbjeglica

aug 10, 2021 | Novosti

Međunarodni seminar za obuku o ulozi međukulturnih dobrovoljnih projekata u procesu uključivanja i učešča mladih migranata i izbeglica održaće se 16-23. septembra 2021. godine u Francuskoj.

OBLAST:

omladinski rad, migranti

OPIS

CCIVS predlaže seminar za obuku čiji je cilj jačanje kapaciteta i resursa organizacija volonterskih usluga i nevladinih organizacija koje rade ili žele raditi s mladim migrantima i izbjeglicama te koriste međukulturne volonterske usluge kao oruđe socijalne uključenosti.

Uloga koordinatora u pokretu MVS i iskustvo učešća u različitim programima i kampanjama o ljudskim pravima na međunarodnom nivou omogućilo je CCIVS -u da prikupi povratne informacije i odgovori na potrebe organizacija MVS -a u smislu pružanja izgradnje kapaciteta i obuke. Na osnovu globalne potrebe da se pronađu alternative za obezbeđivanje inkluzivnog procesa za integraciju mladih migranata i izbeglica i evoluirani strateški planovi pokreta IVS za proširenje ciljne grupe, kao glavni partner projekta INVOLVE, CCIVS predlaže seminar za obuku o ulogu međukulturnih dobrovoljnih projekata u procesu uključivanja i učešća mladih migranata i izbeglica u okviru svoje godišnje kampanje Okvir za podizanje mira.

Biće odabrano 18 učesnika. Učešće se plaća 60€, a za ostale troškove će vam naknadno biti vraćene pare.

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili potrebno je da popunite aplikacionu formu.

ROK ZA PRIJAVU:

15.08.2021. godine

Detaljnije na:

https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/download/salto%5Ctrainingcalendar%5Cmodel%5CDownload-7979/CALL%20for%20PAX_INVOLVE%20Training%20Seminar.pdf 

(mladiinfo.me)