Prijavite se za ,,Multiculturalism” Erasmus+ kurs

okt 24, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Otvoren je rok za prijavu za Erasmus + kurs ,,Multikulturalizam: Uloga nastavnika u procesu integracije djece imigranata”, koji će se održati u Ljubljani, od 14. do 19. novembra 2022. godine.

OBLAST:

 obrazovanje

OPIS

Iako migracije nisu nova pojava, sve su važnije u našim životima. Integracija i multikulturalnost jedan su od najvažnijih elemenata za stvaranje raznolikog i otvorenog društva. Ako želimo živjeti u multikulturalnim društvima, važno je učiti svoju djecu kako biti otvorena, tolerantna i kako prihvatiti različitost. Vrtići i škole treba da sarađuju u dva različita procesa, u integraciji djece imigranata u obrazovni sistem i društvo, te obezbjeđivanju interkulturalnog okruženja za uspješno odvijanje obrazovnog procesa u globalizovanom okruženju. Jačanje vrijednosti multikulturalnosti i različitosti može značajno doprinijeti ličnom razvoju sve djece (ne samo imigranata), njihovih roditelja i nastavnika.

USLOVI

Naknada za kurs iznosi 500 € i uključuje: školarinu za 6-dnevni kurs, materijale za učenje, administrativne i organizacione troškove, te poludnevni izlet u srijedu. Paket udobnosti iznosi dodatnih 150€ i uključuje:
– aerodromski prevoz ili taxi usluga po dolasku u Ljubljanu da vas odveze do vašeg smještaja i na povratku kući;
– ručak dobrodošlice u ponedeljak, u restoranu sa različitim opcijama menija;
– pješačka tura sa vodičem u ponedjeljak nakon ručka;
– ručak za ponijeti prije polaska autobusa na izlet;
– ulaznicu za izlet srijedom ili za neku drugu instituciju ili događaj u Ljubljani;
– večera u srijedu, u restoranu sa različitim opcijama jelovnika na destinaciji izleta.

NAČIN PRIJAVE

Zainteresovani se mogu prijaviti, popunjavanjem aplikacione forme, koju ćete naći na sljedećem linku:https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdVhIebaWkqqx…/viewform

ROK ZA PRIJAVU

Prijave su u toku. Otkazivanje 4 sedmice prije početka kursa je besplatno. Nakon ovog datuma naplaćuje se naknada za otkazivanje 150 € po učesniku.