PROACTIVE World cafe radionice: nauka, mediji, kreativa i zabava

maj 21, 2023 | Aktivnosti, Novosti, Seminari

Kroz panel diskusije i PROACTIVE World Cafe radionice ovogodišnja konferencija, zakazana za 25 – 27. maj na Jahorini, će se baviti značajem nauke, naučne i medijske pismenosti, medijskim sadržajima i platformama, kreativnim metodologijama i alatima, i drugim važnim komunikacijskim i društvenim temama.

S ponosom najavljujemo PROACTIVE World Cafe u kom će učesnike i učesnice voditi Nataša Kilibarda kroz temu: Naučna pismenost – akademska privilegija ili pravo svih?, Dajana Šipraga Zlojutro s temom o toksičnosti uspjeha i filtera na društvenim mrežama te kako sačuvati mentalno zdravlje, Slađan Tomić s kojim će diskutovati da li je TikTok prilika za novinare/ke i plasiranje provjerenih sadržaja. Ko danas proizvodi vijesti i gdje da ih plasiramo odgovore će tražiti s Robertom Čobanom, s Nerminom Zejnilovićem diskutovati je li vještačka inteligencija alat ili konkurencija,a Miloš Đajić će moderirati sesiju kako do društvenih promjena.

PROACTIVE 2023 je regionalna konferencija o komunikacijama koja već 18 godina, od 2005., okuplja stručnjake i stručnjakinje iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Evrope. Namijenjen je svima koji dolaze iz komunikacijske prakse korporacija, institucija, organizacija kao i osobama iz medija, menadžmenta i ljudskih resursa. Ukratko, svi kojima su odnosi s ljudima i komunikacija u opisu posla.

Ovogodišnje izdanje će staviti fokus na ulogu i odgovornost komunikacijskih praksi u održivom razvoju te povećanju pismenosti – bazične, medijske, naučne i informacione. PRoWoke&Change, provocirati, probuditi i promijeniti, slogan je pod kojim će razvoju industrije doprinijeti oni koji o njoj najviše znaju: praktičari.

PROACTIVE, regionalna konferencija posvećena odnosima s javnošću i komunikacijama, održaće se od 25 – 27. maja 2023. godine na Jahorini, u hotelu Rajska dolina.

Preuzeto sa: hocu.ba