Prvi Sarajevo Tourism Summit 2023.

feb 21, 2023 | Aktivnosti, Novosti

Sarajevo Tourism Summit, prva regionalna konferencija o turizmu u Bosni i Hercegovini, održat će se 26. i 27. aprila 2023. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills.

Cilj summita je okupiti stručnjake iz oblasti turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i srodnih grana privrede kako bi se upoznali sa novim trendovima i kretanjima iz ovih oblasti. Očekuje se prisustvo preko 300 učesnika iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Summit će se održati u formi panel diskusija, case studya i prezentacija, a već sada je potvrđeno preko 30 vrhunskih predavača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. Pored ovih aktivnosti, učesnici će imati priliku prisustvovati master vinskom show programu, spirit & olive oil degustaciji, te show prezentacijama za coffee & chocolate. U sklopu summita bit će organizirani i zložbeni prostori za sponzore i prijatelje summita iz različitih segmenata.

Poziv za učešće na summitu će dobiti svi hoteli iz BiH i regije, turističke organizacije i srodne kompanije, kao i državne institucije, organizacije za promociju turizma, ambasade i strana predstavništva. Promocija Summita i aktivnosti u sklopu istog će biti prćene putem medijskih partnera iz BiH i regije, web portala I društvenih mreža Summita te partnerskih agencija i kanala za stratešku promociju.

Organizator 1. Sarajevo Toursim Summita je prvi i jedini Concierge servis u BiH, Business Concierge Center uz suorganizaciju sa marketinškom agencijom Topcom.

Organizator i promotor Summita, Enis Hadžimujić naglašava vašnost održavanja ovakvog Summita u Sarajevu, a koji ima refleksiju ne samo na naš grad nego i na cijelu Bosnu i Hercegovinu, pa i na region. Posebno ako se uzme u obzir činjenica da naša država teži da turizam bude vodeća grana privrede i da se na njoj zasniva razvoj države.

turizam

Preko 40 vrhunskih panelista, prezentera koji će biti dio ovogodišnjeg Sarajevo Toursim Summita su garant nezaboravnog dvodnevnog iskustva koje će imati priliku da dožive svi prisutni.

Teme koje će se obrađivati na summitu su: Investicije u turizmu/destinacije, hotelijerstvo, zapošljavanje, edukacija u turizmu, MICE potencijali, trendovi u hotelijerstvu planinski hotel, fine dining experience, influence experience itd.

Više detalja o Summitu kao i načinu kako priustvovati istom kroz kotuizacije možete pronaći na linku ili na info. mail adresu : info@tourismsummit.ba

akta.ba