Prvo međunarodno online piano takmičenje „Sergei Rachmaninoff“

apr 27, 2021 | Novosti

Prof.mr Monika Tadić i prof. Džan Dervišević, u partnerstvu sa Omladinskim Resursnim Centrom (ORC) Tuzla, a u okviru dodatnih aktivnosti ALF Mreže BiH, tokom maja organizuju Prvo internacionalno online piano takmičenje „Sergei Rachmaninoff. Takmičenje je javna muzičko-pedagoška manifestacija u kojoj učestvuju redovni i vandredni učenici osnovnih, srednjih škola ili srodnih muzičkih instutucija.

Takmičenje se održava online između 24-28. maja 2021. godine, prijave su do 20. Maja 2021. Takmičenje se izvodi na klavir solo i klavir duo (kao i četveroručno). Kotizacije / donacije učesnika za sve kategorije su 20 €.

Pobjednik “Laureat” svake kategorije pored diplome dobija i zlatnu medalju.
Posebna novčana nagrada za odsvirano djelo S. Rachmaninoffa u kategoriji Baby kategoriji kategoriji od A do F (osnovna škola) i u kategoriji G i H (srednja škola).

Svi učesnici i njihovi profesori dobijaju diplome u elektronskoj formi.

Žiri
Žiri sačinjavaju Internacionalni eminentni profesori koji ujedno učestvuju i na drugim Internacionalnim takmičenjima širom svijeta:
István I Székeli – Španija / Mađarska
Marija Maksimova – Makedonija
Margarita Vujović – Rusija / Srbija

Takmičenje će biti održano u okviru ALF Virtual Marathon for Dialogue in the EuroMEd
Krajnji rok za vaše prijave i slanje radova je 20. Maj 2021. godine.
Više informacija o samom takmičenju, kategorijama, bodovanji, kao i samu prijavu možete naći na web stranici:.https://pianobih.com