“Punoljetni smo i to nije šala!”

feb 3, 2022 | Novosti

Krajem januara 2004. godine, nakon povlačenja međunarodne organizacije hCa iz Tuzle, na istim principima, ciljevima i fokusima, sa Vizijom boljeg i pravednijeg društva, ravnopravnijih mogućnosti za mlade u BiH, posebno iz manjih i izolovanih sredina, a zajedno sa mladima – članovima Omladinske Mreže u BiH, u Tuzli je i zvanično registrovan Omladinski resursni centar (ORC).

Iza nas je 18 godina aktivizma, volontiranja, kampanja, susreta mladih, neformalnog obrazovanja, druženja, upoznavanja mladih u cijelom regionu, putovanja, rada na sebi i rada sa vršnjacima.

Danas nam je 18 godina. Postali smo punoljetni, ali nam to ne smeta da nastavimo dalje. Ovo je još jedna godina u koju ulazimo u želji da ponovo budemo najvidljiviji  i najglasniji mladi, ali i da drugim mladima damo što je više medijskog prostora i kredibiliteta i pozovemo ih da nam se pridruže u ovoj “rovovskoj” borbi za prava mladih čitave BiH.

Plašeći se da nekog ne izostavimo, a i zbog toga što bi nam bilo potrebno jako puno prostora, nećemo navoditi nikoga pojedinačno. Jednostavno, želimo da se zahvalimo za strpljenje, volju, podršku, pomoć, saradnju, lijepe trenutke, uspjehe i sve ostalo svim našim partnerima, saradnicima, donatorima, volonterima, kolegama, predstavnicima vlasti, privrednicima I svima ostalima koji su, zajedno sa nama, “iskovali” ovih 18 godina. HVALA VAM!