Regionalna web platforma Velika scena Atlantic Grupe promoviše mlade umjetnike i kreativce

jul 21, 2021 | Novosti

 

Atlantic Grupa na Sarajevo Film Festivalu (SFF) lansira novu web platformu pod nazivom Velika scena, koja za cilj ima promociju talentovanih i perspektivnih umjetnika koji će upravo na ovoj platformi dobiti sjajne prilike za sopstvene kreativne priče.

Velika scena kreće iz Sarajeva, s partnerskog SFF-a i jedina je platforma ovog tipa na našim prostorima, a funkcionisaće kao mjesto motivacije i podrške, onlajn i offline prostor gdje će se promovisati sloboda izražavanja, a mladim umjetnicima će pružiti toliko potrebnu vidljivost. Velika scena je nastavak višegodišnje saradnje Atlantic Grupe i Festivala i ima za cilj pružanje dugoročne podrške kulturi i umjetnosti kao univerzalnom jeziku.

Riječ je o regionalnoj platformi Atlantic Grupe koja će se nadograđivati i širiti, a na njoj će biti mjesta za sve – muzičare, pisce, glumce, reditelje, likovne stvaraoce, a na Velikoj sceni prostor će prevashodno dobiti dizajneri. Svi mladi kreativci pozvani su da se prijave na konkurs za dizajn zvanične šoljice za kafu Sarajevo Film Festivala koji je otvoren od 12. do 31. jula 2021. godine, a svi detalji oko konkursa dostupni su na web stranici www.velika-scena.com.

O užem izboru među prijavljenim radovima odlučivaće stručni žiri koji čine Lejla Begić Vuletić, koja već više od 20 godina gradi priču Sarajevo Film Festivala kao art direktor u Boom produkciji, službenom dizajn studiju Festivala, Zoran Golub, direktor marketinga SPP Kafa Atlantic Grupe i Dragan Šašić, art direktor i predstavnik kreativnog tima SFF-a.

Tri najbolja rada će odabrati publika glasanjem na online platformi Velike scene.

Najbolji radovi naći će se na limitiranom izdanju festivalske šoljice za kafu koja će biti predstavljena na Sarajevo Film Festivalu 2022. godine, a neće, naravno, izostati ni novčane nagrade.

Platforma Velika scena će kroz live izdanje takođe biti predstavljena posjetiocima festivala u Sarajevu, gdje će biti izloženi radovi iz užeg izbora, a gosti će i uživo na odabranoj festivalskoj lokaciji moći da učestvuju u izboru pobjedničkog rješenja za zvaničan dizajn šoljice za kafu SFF-a.

(ba.ekapija.com)