„Škola digitalnih vještina“ probudila je mladim Banjalučanima interesovanje za digitalne poslove

dec 13, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Besplatna edukacija „Škola digitalnih vještina“, koju je realizovala ekipa iz Centra za digitalni razvoj, mladima iz Banjaluke otvorila je vrata digitalnog svijeta i novih poslovnih prilika, a najboljima mogućnost da se besplatno usavršavaju na kursu Moja Digitalna Akademija.

Jedanaest mladih je uspješno završilo tromjesečnu obuku koja je obuhvatala pet modula edukacije, a najveći uspjeh, osim naučenog, jeste to što je većina polaznika izrazila želja da se dalje usavšava u digitalu.

Tokom oktobra, novembra i decembra smo se družili u Domu omladine i savladavali osnove funkcionisanja interneta, osnove web dizajna – WordPress, osnove grafičkog dizajna, osnove digitalnog marketinga i osnove poslovne komunikacije, prodaje i pisanja CV-a.

„Bilo je veliko zadovoljstvo raditi i učiti sa mlađim generacijama o digitalnim poslovima i vještinama. Drago mi je što je većina polaznika pokazala veliko interesovanje za digital tokom edukacije i vjerujem da će se neki od njih sigurno pronaći u ovoj oblasti djelovanja u skorijoj budućnosti. U prilog tome ide i činjenica da ćemo dva najbolja polaznika nagraditi besplatnom edukacijom na MDA kursu digitalnog marketinga”, rekao je Aleksej Đurđević, jedan od predavača, koji je učesnicima edukacije približio digitalni marketing i grafički dizajn.

„Buđenje interesa za digitalni svijet“, „Dopali su mi se predavači i način rada“, „Prijateljska atmosfera, „Timski rad“ „Dopalo mi se koliko informacija predavači mogu da prenesu za realativno kratko vrijeme“ – samo su neki od komentara anonimnog upitnika koji su polaznici radili nakon edukacije.

„Pohvala za predavače. Tako mladi ljudi, a već prepuni znanja, potrebnih iskustava, energije i žara za radom i napretkom. Njihov pristup me zadivio i najprijatnije iznenadio – da svakome od nas mladih, otkriju tajne svog posla, da nam pored neophodnog gradiva, nesebnično i bez zadrške podijele i izazove sa kojima su se susretali a sve kako bi nama pomogli da što jednostavnije riješimo moguće nedoumice i zapolovimo ‘digitalnim vodama'“, rekla je Milica Hrnić, jedna od polaznica „Škole digitalnih vještina“, dok je njen kolega sa edukacije Nikola Milošević istakao:

„Moja topla preporuka svima je da, ukoliko ponovo bude organizovana ova škola, sa njom otvore vrata za sve dalje edukacije i poslove. Meni kao početniku je mnogo značila da me zainteresuje za ovaj vid obrazovanja i poslovnog angažmana.“

“Školu digitalnih vještina” realizovao je Centar za digitalni razvoj, uz podršku Grada Banjaluka, Instituta za razvoj mladih KULT I Doma omladine Banjaluka.