Šta nam donosi Regionalna agenda za mlade?

jul 8, 2021 | Novosti

 

Forum mladih zapadnog Balkana, organizovan u okviru Berlinskog samita 2021., zaključen je 5.jula. Događaj je okupio preko 100 mladih i donositelja odluka iz regije i Evropske unije kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji sa mladima u regiji i kako poboljšati njihov položaj i život.

Na interaktivan način sudionici su razgovarali o ključnim izazovima i temama poput pomirenja i izgradnje mira, volontiranja, novih vještina za budućnost, održivog razvoja, transformisanja “odljeva mozgova” u “priliv mozga” i kako povećati učešće mladih. Te su rasprave i zaključci formulisani u konačnom proizvodu događaja – Regionalnoj agendi za mlade.

https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=https://www.vijecemladih.ba/wp-content/uploads/2021/07/Regional-Youth-Agenda.pdf&hl=en

Forum mladih zapadnog Balkana suorganizovala je Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) i Francusko-njemačka kancelarija za mlade (OFAJ / DFJW) u saradnji s drugim regionalnim inicijativama i mrežama. Forum je podržalo njemačko Ministarstvo vanjskih poslova i sufinansiran je od strane Evropske unije.

(vijecemladih.ba)