Trening “Jačanje kapaciteta malih i srednjih preduzeća”

jun 9, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine sa partnerima Regionalnom privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Centrom Energis organizuje besplatan trening namijenjen jačanju kapaciteta malih i srednjih preduzeća (MSP), koji će se održati od 13. do 14. juna 2022. godine u Hotelu Palisad na Zlatiboru (Srbija).

Ovaj trening je namijenjen privrednicima, menadžerima malih i srednjih preduzeća i svima onima koji teže razvoju svog poslovanja u smislu razvoja kapaciteta MSP ali i svojih vlastitih kapaciteta.

Cilj treninga je da učesnicima pruži osnovna znanja o značaju inovacija za mala i srednja preduzeća (MSP) kao i njihovoj primjeni u praksi; o alatima za procjenu održivosti inovativnih projekata MSP, jačanju ljudskih kapaciteta unutar MSP i slično.

Trening će se sastojati od teoretskog dijela i vježbi.

Trening se realizuje se u okviru projekta “ENHANCE” koji se implementira u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020. Opti cilj projekta je jačanje ekonomskog rasta i održivih mogućnosti zapošljavanja u industrijskim malim i srednjim preduzećima (MSP) na prekograničnom području Sarajevske makroregije i Zlatiborskog okruga.

Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

Zainteresovani polaznici trebaju trebaju ispuniti online obrazac prijave koji se nalazi na linku, najkasnije do 10. juna 2022. godine. Broj mjesta je ograničen.

CERTIFIKAT o učešću na treningu biće dostavljen učesnicima nakon održanog treninga.

akta.ba