Udruženje Laboratorium Tuzla, radi projekciju filma “WE THE POWER / MI, SNAGA” u produkciji Together Film / Patagonia Film

apr 18, 2022 | Novosti

Udruženje Laboratorium Tuzla organizuje besplatnu projekciju filma “WE THE POWER / MI, SNAGA” 16. aprila 2022. godine u 20h u prostorijama Kuće plamena mira.

Ovom prilikom pozivamo sve da nam se pridruže na projekciji i kratkom razgovoru nakon projekcije kako bi se više upoznali s pojmom energetska zadruga, te prilikama za osnivanje istih u Bosni i Hercegovini. Dođite da skupa pogledamo ovaj kratki film, da se družimo i da razmijenimo iskustva i mišljenja na ovu temu.

O filmu:

Zamislite da preokrenete tradicionalni energetski sistem i vratite snagu proizvodnje čiste električne energije svojim komšijama. U filmu “Mi, snaga” (We the Power) pratimo prijatelje, porodice i vizionare kako ruše zakonodavne barijere i preuzimaju moć od velikih energetskih kompanija kako bi je stavili u ruke lokalnog stanovništva i ojačali svoje gradove. Film prikazuje lokalne zadruge od duboke njemačke šume Švarcvald do ulica drevne Girone u Španjolskoj, te urbanih krovova Londona u Engleskoj, koje na taj način utiru put revoluciji obnovljive energije gradeći zdravije, finansijski stabilnije zajednice.

Trajanje: 38 min

Više informacije o filmu i kampanji:

Facebook event:

https://www.facebook.com/events/671738340761019