UDRUŽENJE “RUKU NA SRCE“: Besplatna škola programiranja za učenike/ce 8. i 9. razreda

jun 27, 2022 | Aktivnosti, Novosti

Udruženje “Ruku na srce” organizuje besplatnu “Školu programiranja“ za učenike/ce 8. i 9. razreda osnovne škole, koji/e dolaze iz porodica slabijeg materijalnog stanja. Broj učesnika je ograničen. Ukupno će biti organizovano 8 susreta koji će se održavati u Sarajevu, a na kojima je prisustvo obavezno.

Po okončanju škole programiranja, ukoliko učenici ostvare redovno prisustvo svim časovima te polože završni ispit, kao nagradu će osvojiti laptop koji će prethodno dobiti na korištenje. Na ovaj način želimo motivisati učenike da se prijave za učešće u projektu te uspješno savladaju osnove programiranja.

Prijave je moguće dostaviti isključivo putem emaila: rukunasrce@gmail.com

Prijave trebaju sadržavati: ime i prezime učenika, ime i prezime roditelja/staratelja te kontakt telefon roditelja/staratelja i učenika (ukoliko posjeduje isti).

Prilikom slanja prijave u emailu je potrebno je napisati i 3-5 rečenica u okviru kojih će učenik/ca obrazložiti kakva je njegova/njena motivacija za učešće u ovom projektu, odnosno zašto baš on/ona želi pohađati školu programiranja.

Također, potrebno je dostaviti i skenirane ili uslikane dokumente/dokaze koji potvrđuju socijalni status učenika, odnosno da dolazi iz porodice slabijeg materijalnog stanja.

Početak škole programiranja je 02. juli 2022. godine, a časovi će se realizovati svake subote u prostorijama Homework Hub-a u Sarajevu.

Rok za dostavljanje prijava je: 26. juni 2022 godine, do ponoći.

Za sve dodatne informacije predstavnike Udruženja možete kontaktirati putem web stranice: www.rukunasrce.ba ili profila na društvenim mrežama: FacebookInstagramLinkedIn i Twitter.