Vils Summer Screen

jun 30, 2022 | Aktivnosti, Novosti

14.Omladinski Film Festival Sarajevo donosi novu lokaciju i novi program – Vils Summer Screen i OFF Music! Pet sjajnih filmskih naslova pod vedrim nebom i dva benda. SKROZ i S.A.R.S. će posljednje dvije noći Festivala sa ljetne pozornice na Vilsonovom šetalištu napraviti spektakl za pamćenje! Ulaz besplatan!

Na rasporedu su filmovi “Sublime” (Argentina) – 19.7., “White Boy Rick” (SAD) 20.7., “Leto kad sam naučila da letim” (SRB) 21.7., “Beautiful Beings” (ISLAND) 22.7. i “Belfast” (VELIKA BRITANIJA) 23.7.

Riječ je o tri filma iz selekcije OFF Screen i dva filma iz selekcije OFF Generation. Svi filmovi su namijenjeni publici od 7-77 godina i svojevrsni su filmski hitovi u kojima je uživala publika na festivalima širom Evrope!

Projekcije će počinjati u 21 sat, a posljednja dva dana Festivala, po završetku projekcije održat će se i dva koncerta. Predzadnji dan Festivala, 22. jula na rasporedu je bend SKROZ, dok će 23. jula od 22:00 svirati regionalno poznati bend S.A.R.S. koji će sarajlijama i gostima Festivala prirediti nezaboravnu noć zatvaranja Festivala.
Ulaz na sve projekcije na Seat Vils Summer Screen kao i na koncerete je besplatan.

Glavni pokrovitelj programa je Općina Novo Sarajevo koja je i omogućila besplatne sadržaje u sklopu ovog programa.
Kompletan program Festivala, detalji o filmovima dostupni su i na web stranici Festivala www.omladinski.ba.
Festival se održava pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta i Ministarstva kulture i sprota KS.