„ŽUTE DUNJE“ DOM ZA OSOBE TREĆE ŽIVOTNE DOBI

dec 9, 2022 | Nekategorisano, Novosti

Moderna i skladno opremljena ustanova Dom za osobe treće životne dobi „Žute Dunje“ nudi kvalitetne usluge svojim korisnicima.

Dom koji je smješten u prirodnom okruženju, udaljen samo nekoliko kilometara od centra grada Tuzla nudi usluge smještaja, njege, organizacije vremena i to sve sa ciljem očuvanja zdravlja, dostojanstva i ličnog zadovoljstva svojih korisnika.
Kapacitet Doma iznosi 100 ležaja, raspoređenih u 45 soba površine od 30m2 do 60m2: deset jednokrevetnih soba, dvadeset dvokrevetnih soba, deset trokrevetnih soba i tri petokrevetne sobe za smještaj nepokretnih korinika koji zahtjevaju 24 satnu njegu. Prilaz zgradi je pristupačan za vozila i sadrži parking za posjetu i garaže za vozila Doma. Objekat ima ukupno 5 etaža: podrum, prizemlje, 3 sprata i potkrovlje.

Za skladan život korisnika od velike je važnosti osigurati komunikaciju sa porodicom, a naročito djecom i unucima. Sve sobe u Domu su opremljene WIFI signalom i telefonom sa posebnim brojem. Porodica korisnika može kontaktirati direktno i preko centrale, ukoliko se korisnik ne nalazi u sobi. O zdravstvenom stanju korisnika i adaptaciji na Dom se u skladu sa dogovorom i odobrenjem korisnika, porodica izvijestiti najmanje jednom mjesečno, i češće prema zahtjevu u specifičnim situacijama.
Podržavaju se i ohrabruju posjete porodice, prijatelja i rođaka. Pored soba korisnika i zajedničkih prostorija obezbjeđene su prostorije u kojima korisnici mogu u privatnosti primati posjete porodice i prijatelja. Naročita pažnja je posvećena korisnicima čija porodica živi u udaljenim mjestima i za njih su obezbjeđene potpuno opremljene sobe u potkrovlju Doma, gdje mogu odsjesti kad su u posjeti svojim voljenima.

Starost je period nagrada, kada ljudi žanju plodove svog rada i treba da ga provedu tako da u skladu sa svojim mogućnostima žive punim životom uz poštivanje ličnog izbora i dostojanstva, a „Žute Dunje“ su Dom koji ovim osobama to nudi.

Ako želite dostojanstven i siguran ostatak života svojih bližnjih, u ovaj Dom možete ih smjestiti pozivom na broj +387 35 367 900/+387 61 947 027 ili pisati na mail adresu: domdunje@gmail.com