Završeno je prvo međunarodno online piano takmičenje „Sergei Rachmaninoff“

jul 5, 2021 | Aktivnosti ORC-a

 

10, juna je i oficijelno, izborom pobjednika završeno Prvo međunarodno online piano takmičenje „Sergei Rachmaninoff.

Na I festivalu smo imali enorman broj prijavljenih učesnika iz raznih zemalja širom svijeta! (oko 470 prijavljenih takmičara) iz 37 zemalja svijeta: Makedonija, Latvija, Bugarska, Rumunija, Slovenija, Hrvatska, Mongolija, Armenija, Kosovo*, Srbija, Crna Gora, Malezija, Turska, Njemačka, Indonezija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Tajland,  Poljska, Kina, Bjelorusija, Moldavija,  Ukrajina, SAD, Albanija, Austrija, Rusija, Litvanija, Japan, Azerbejdžan, Australija, Španija, Grčka,  Kanada, Velika Britanija, Mađarska, Estonija i Bosna i Hercegovina.

Sve rezultate, kao i imena pobjednika možete pronaći na našoj stranici, na linku:

https://pianobih.com/results-rezultati/, te na našoj fb stranici:

https://www.facebook.com/InternationalPianoCompetitionSRachmaninoff/

Zahvaljujemo se svim učesnicima, njihovim mentorima, profesorima što su dio naše prve priče!

Festival su organizovali profesori klavira, Monika Tadić i Džan Dervišević, u partnerstvu sa Omladinskim resursnim centrom (ORC) Tuzla, a u okviru dodatnih aktivnosti ALF mreže BiH. Takmičenje je javni muzičko-pedagoški događaj u kojem učestvuju redovni i vanredni učenici osnovnih, srednjih škola ili srodnih muzičkih institucija.

Pobjednik “Laureata” svake kategorije, pored diplome, dobio je i zlatnu medalju. Dodijeliće se i specijalne novčane nagrade za izvođenje muzike S. Rachmaninoffa u kategoriji Beba od A do F (osnovna škola) i u kategoriji G i H (srednja škola). Svi učesnici i njihovi profesori dobili su diplome. Žiri je bio sastavljen od sminentnih međunarodnih profesora: István I Székeli – Španija / Mađarska Marija Maksimova – Makedonija Margarita Vujović – Rusija / Srbija Takmičenje je održano u okviru ALF-ovog virtuelnog maratona za dijalog u EuroMEd-u.